Brexit: Băncile de investiții au transferat până acum doar 1.000 de posturi în afara Londrei

Brexit: Băncile de investiții au transferat până acum doar 1.000 de posturi în afara Londrei
Florentina Dragu
Florentina Dragu
scris 20 sep 2019

Cu mai puțin de două luni până când Marea Britanie ar urma să iasă oficial din Uniunea Europeană, mult-temutul exod al bancherilor de investiții din Londra încă nu s-a materializat.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Băncile au transferat până acum 1.000 de posturi în centrele financiare rivale, ca Frankfurt sau Paris, mult sub estimările vehiculate inițiale, potrivit unui sondaj EY în rândul a peste 200 de companii din sectorul financiar, citat de Bloomberg.

Cifrele contrastează puternic cu proiecțiile anterioare, care indicau că Londra ar putea pierde zeci și chiar sute de mii de locuri de muncă în sectoarele bancar și al serviciilor financiare din cauza Brexitului.

ACEA avertizează: Un Brexit fără acord va lovi industria auto CITEȘTE ȘI ACEA avertizează: Un Brexit fără acord va lovi industria auto

Dintre băncile globale de investiții, JP Morgan era așteptată să transfere până la 4.000 dintre angajații din Marea Britanie, iar Morgan Stanley și Goldman Sachs, câte 1.000 de angajați.

Până în prezent, firmele din sectorul serviciilor financiare “au transferat mai puțini angajați și active pe continent decât se estima”, potrivit raportului.

Totuși, mai mulți angajați ar urma să fie relocați în perioada imediat următoare Brexitului, arată EY. Firma din “Big Four” estimează că băncile ar putea transfera 7.000 de posturi pe termen scurt în afara Londrei, precum și active în valoare de 1.000 de miliarde de lire sterline (1,25 trilioane dolari).

viewscnt
Afla mai multe despre
brexit
marea britanie
londra
bancheri
banci investitii
transferuri
relocari angajati
active