Fabrica Tesla din Germania va produce 500.000 de mașini pe an

Fabrica Tesla din Germania va produce 500.000 de mașini pe an
Profit.ro
Profit.ro
scris 11 dec 2019

Producătorul american de vehicule electrice Tesla intenționează să fabrice anual 500.000 de mașini la noua sa uzină din apropierea Berlinului, a anunțat miercuri publicația germană Bild, fără a preciza sursa informației, transmit Bloomberg și Reuters.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Și ziarul Frankfurter Allgemeine Zeitung informase că Tesla intenționează să investească până la patru miliarde de euro (4,41 miliarde de dolari) în prima sa uzină din Europa, scrie Agerpres.

Morgan Stanley, amendă de 20 de milioane de euro în Franța pentru manipularea bondurilor suverane CITEȘTE ȘI Morgan Stanley, amendă de 20 de milioane de euro în Franța pentru manipularea bondurilor suverane

Directorul general al Tesla, Elon Musk, a anunțat luna trecută că a fost ales locul unde se va construi fabrica, în Grünheide. Aici ar urma să fie produse vehiculele Model 3 și Model Y.

Tesla era de mult timp în căutarea unei locații în Germania - cea mai mare piață auto europeană - pentru construcția unei fabrici numite "Gigafactory". Conform Bild, Tesla va crea la noua unitate 10.000 de locuri de muncă.

Tesla va avea la dispoziție o suprafață echivalentă cu 420 de terenuri de fotbal iar lucrările de construcție vor începe în 2020, informează publicația germană.

viewscnt
Afla mai multe despre
tesla
germania