Facebook a plătit sute de contractanți externi pentru a transcrie mesajele audio ale utilizatorilor

Facebook a plătit sute de contractanți externi pentru a transcrie mesajele audio ale utilizatorilor
Profit.ro
Profit.ro
scris 14 aug 2019

Gigantul media Facebook ar fi plătit sute de contractanți externi pentru a transcrie mesajele audio ale utilizatorilor serviciilor sale, scrie Bloomberg, care citează surse ce dețin informații în acest sens.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Angajații firmelor respective nu primeau informații despre locul în care a fost făcută înregistrarea audio sau cum a fost obținută, misiunea lor fiind doar de a transforma mesajul vocal în text, potrivit surselor citate, care au cerut să li se păstreze anonimatul pentru a nu-și pierde locurile de muncă, scrie News.ro

Sursele au menționat, de asemenea, că angajații trebuiau să asculte mesajele utilizatorilor Facebook, uneori cu conținut vulgar, însă nu știu să spună de ce Facebook avea nevoie de transcripturi.

DOCUMENT Cazierul fiscal va fi transmis de către ANAF electronic instituțiilor statului, printr-un sistem informatic al Ministerului Finanțelor CITEȘTE ȘI DOCUMENT Cazierul fiscal va fi transmis de către ANAF electronic instituțiilor statului, printr-un sistem informatic al Ministerului Finanțelor

Potrivit Bloomberg, Facebook a confirmat astfel de practici, însă a susținut că nu mai face asta, în urma unor controale la alte companii.

“La fel ca Apple și Google, am întrerupt transformarea mesajelor audio în text acum mai bine de o săptămână”, a anunțat compania marți.

Facebook susține că utilizatorii afectați au fost cei care au ales opțiunea ce permite transformarea mesajului audio în text din aplicația Facebook Messenger. Contractorii au verificat astfel dacă inteligența artificială a Facebook a interpretat corect mesajele, care au fost anonimizate, scrie Bloomberg.

Gigantul media, care a primit o amendă de 5 miliarde de dolari din partea Comisiei Federale a Comerțului din SUA, din cauza practicilor sale legate de confidențialitate, a negat în trecut că ar colecta mesajele audio de la utilizatori pentru a informa advertiserii sau pentru a determina ce trebuie să primească oamenii în fluxul de știri.

CEO-ul Mark Zuckerberg a negat ideea chiar în timpul mărturiei în fața Congresului SUA.

“Vorbim despre o teorie a conspirației, potrivit căreia noi ascultăm ce se întâmplă prin intermediul microfoanelor de pe telefoane și că folosim informațiile pentru reclame. Nu facem asta", i-a spus Zuckerberg senatorului american Gary Peters, în aprilie 2018.

Bloomberg notează însă că Facebook nu a dezvăluit utilizatorilor săi că mesajele lor sunt ascultate de firme terțe, astfel că angajații acestora au simțit că ceea ce fac este lipsit de etică, potrivit surselor citate.

viewscnt
Afla mai multe despre
facebook
mesaje audio