Francezul Bernard Arnault îl depășește pe Bill Gates și devine al doilea cel mai bogat om din lume

Francezul Bernard Arnault îl depășește pe Bill Gates și devine al doilea cel mai bogat om din lume
Florentina Dragu
Florentina Dragu
scris 17 iul 2019

Francezul Bernard Arnault, principalul acționar al LVMH Moët Hennessy Louis Vuitton, cel mai mare retailer de bunuri de lux, a urcat pe locul secund în topul miliardarilor, devansându-l în premieră pe cofondatorul Microsoft, americanul Bill Gates.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Potrivit Indicelui Miliardarilor calculat de Bloomberg, valoarea averii lui Arnault s-a majorat la 108 miliarde de dolari, după o nouă sesiune de apreciere pentru acțiunile LVMH pe bursa de la Paris.

Arnault, în vârstă de 70 de ani, a intrat luna trecută în clubul exclusivist al miliardarilor cu o avere de cel puțin 100 miliarde de dolari. De la începutul anului, averea sa a crescut cu 39 miliarde de dolari, cel mai mare avans în rândul afaceriștilor incluși în indice.

Apple va investi în podcast-uri exclusive CITEȘTE ȘI Apple va investi în podcast-uri exclusive

2019 a fost un an deosebit de bun pentru magnații francezi până acum, averea cumulată a lui Arnault, a fondatorului Kering, Francois Pinault și a moștenitoarei grupului de cosmetice L'Oreal, Francoise Bettencourt Meyers, crescând cu 57 miliarde de dolari.

Bill Gates, care până marți nu a coborât mai jos de locul secund în cei șapte ani de la lansarea indicelui, a pierdut o poziție în clasament, până pe locul al treilea, cu o avere netă estimată la 107 miliarde de dolari.

Averea lui Gates s-a majorat cu 17 miliarde de dolari de la începutul anului.

Primul loc aparține în continuare fondatorului Amazon, Jeff Bezos. Averea lui Bezos a crescut cu aproape 24 milioane de dolari în acest an, până la 125 miliarde de dolari, chiar și după finalizarea divorțului, care a făcut din MacKenzie Bezos a patra cea mai bogată femeie din lume.

Bogăția colectivă a trioului depășește valoarea de piață individuală a celor mai multe companii din indicele S&P 500, printre care Walmart, Exxon Mobil și Walt Disney.

Top 10 miliardari în funcție de valoarea averii

Francezul Bernard Arnault îl depășește pe Bill Gates și devine al doilea cel mai bogat om din lume

Sursa: Indicele Miliardarilor Bloomberg

viewscnt
Afla mai multe despre
bernard arnault
bill gates
jef bezos
lvmh
louis vuitton
indicele miliardarilor