GRAFIC Investitorii străini au renunțat la acțiuni blue chip din China de 11 miliarde de dolari. Cea mai lungă perioadă de retrageri

GRAFIC Investitorii străini au renunțat la acțiuni blue chip din China de 11 miliarde de dolari. Cea mai lungă perioadă de retrageri
Profit.ro
Profit.ro
scris 25 aug 2023

Investitorii străini au renunțat la acțiunile de top din China în timpul celei mai lungi perioade de retrageri înregistrate vreodată, semn că nici liderii industriei naționale nu mai sunt în grațiile lor, pe măsură ce criza imobiliară din a doua mare economie a lumii se adâncește.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Investitorii străini au vândut acțiuni la Kweichow Moutai, cel mai mare producător de băuturi spirtoase din China, în valoare de 6,2 miliarde de yuani (851 milioane dolari) în perioada 7-18 august, compania urcând pe primul loc în topul vânzărilor prin intermediul legăturilor comerciale cu Hong Kong, scrie Bloomberg.

Acțiunile LONGi Green Energy Technology, lider în domeniul energiei regenerabile și ale creditorului China Merchants Bank au făcut obiectul unor vânzări de 4,7 miliarde de yuani fiecare.

Cererea României pentru produse din China a scăzut. Ce ne-au dat chinezii și ce le-am trimis CITEȘTE ȘI Cererea României pentru produse din China a scăzut. Ce ne-au dat chinezii și ce le-am trimis

Fondurile externe “au fugit” de pe piața continentală, renunțând la active în valoare totală de 10,7 miliarde de dolari de pe 7 august până pe 23 august, cea mai lungă perioadă de retrageri de când Bloomberg a început să urmărească aceste date, în 2016.

Plecarea lor are loc în condițiile în care o criză prelungită din sectorul imobiliar crește riscul unei contagiuni financiare mai ample, ceea ce face ca indicele de referință al acțiunilor națiunii să se numere printre cele mai slab performante în această lună, cu o pierdere de aproape 8%.

Indicele CSI 300 se tranzacționează acum la cel mai scăzut nivel din noiembrie, în condițiile în care optimismul care a urmat reuniunii Politburo din iulie s-a evaporat rapid. Străinii au intrat masiv pe piața de capital chineză atunci, pentru ca acum să plece din nou în masă, deoarece datele economice continuă să dezamăgească, iar măsurile de stimulare introduse de autorități nu reușesc să impresioneze investitorii.

GRAFIC Investitorii străini au renunțat la acțiuni blue chip din China de 11 miliarde de dolari. Cea mai lungă perioadă de retrageri

Primele 10 cele mai vândute acțiuni de către străini în ultima perioadă de retrageri se numără printre cele mai mari 50 de acțiuni din CSI 300.

O analiză realizată de Bloomberg Intelligence arată, de asemenea, că fondurile de pe piețele emergente au devenit mai pesimiste în ceea ce privește acțiunile chinezești.

Valul de vânzări dă puține semne de încetinire. Fondurile externe au renunțat, miercuri, la acțiuni chinezești de încă 10,5 miliarde de yuani. Un fond local de hedging a dat vina pe fondurile globale de capital privat pentru scăderea acțiunilor țării, numindu-le "o adunătură de muște bezmetice", care stârnesc volatilitatea pieței.

Acestea fiind spuse, fondurile străine dețin mai puțin de 4% din totalul acțiunilor chinezești de clasa A aflate în circulație, potrivit unui raport din această lună al China International Capital.

 

viewscnt
Afla mai multe despre
china
vanzari actiuni china
criza imobiliara
retrageri fonduri straine china
economia chineza