GRAFICE Bitcoin a avut cea mai slabă săptămână din ultimele 9 luni

GRAFICE Bitcoin a avut cea mai slabă săptămână din ultimele 9 luni
scris 17 aug 2019

Bitcoin a avut cea mai slabă săptămână începând cu luna noiembrie a anului trecut.

Cea mai populară monedă virtuală s-a ieftinit cu circa 15% în perioada 12 -16 august, cel mai abrupt declin săptămânal din ultimele nouă luni. Indicele Bloomberg Galaxy Crypto, care reflectă evoluția principalelor criptomonede, printre care bitcoin, ethereum, monero și ripple, s-a depreciat cu 12% în intervalul analizat, cea mai mare scădere din ultima lună.

Cotațiile bitcoin au scăzut în patru din ultimele cinci ședințe de tranzacționare. De la începutul anului, prețul bitcoin a urcat însă cu aproape 180%, în principal pe fondul unui raliu declanșat în a doua parte a lunii iunie de așteptările privind adoptarea la scară largă a criptomonedelor și a tehnologiei blockchain care stă la baza acestora.

GRAFIC Etapa raportărilor semestriale se încheie la BVB. Corecțiile, nu CITEȘTE ȘI GRAFIC Etapa raportărilor semestriale se încheie la BVB. Corecțiile, nu

Sentimentul investitorilor a fost influențat pozitiv de anunțul Facebook referitor la lansarea propriei monede virtuale, informație care a împins prețul bitcoin la peste 13.000 de dolari.

GRAFICE Bitcoin a avut cea mai slabă săptămână din ultimele 9 luni

La evoluția bună de la începutul anului a contribuit și aversiunea la risc ridicată din piețele de acțiuni, în contextul escaladării disputelor comerciale SUA-China. Interesul crescut pentru bitcoin i-a determinat chiar pe unii analiști să compare moneda digitală cu aurul, considerat unul dintre cele mai sigure plasamente în perioadele tulburi, însă vocile critice susțin că aprecierea bitcoin va fi urmată de o nouă prăbușire a prețurilor, similară celei de la începutul anului trecut.

“Au fost momente în ultimele aproximativ 12 luni când lumea a crezut că monedele virtuale vor deveni următorul refugiu pentru tranzacții sigure”, a comentat Matt Maley, strategist piețe la Miller Tabak + Co. “Criptomoneda își pierde din strălucirea de a fi considerată un activ sigur”, a adăugat el.

Bitcoin a revenit pe creștere sâmbătă, criptomoneda fiind cotată la 10.361 de dolari în jurul orei 15:00, în urcare cu 2% față de referința de vineri.

În funcție de evoluția prețurilor din ultimele săptămâni, perspectivele pentru bitcoin par pesimiste, având în vedere că fiecare nou maxim atins după cel de 13.800 de dolari din luna iulie este din ce în ce mai mic. Tendința negativă ar putea fi inversată dacă bitcoin depășește ultimul maxim de 12.136 de dolari, atins pe 6 august.

GRAFICE Bitcoin a avut cea mai slabă săptămână din ultimele 9 luni

viewscnt
Afla mai multe despre
bitcoin
preturi
depreciere
criptomonede
aur digital