Hermes a depășit în premieră valoarea de piață de 200 miliarde euro, după un salt de 30% în acest an

Hermes a depășit în premieră valoarea de piață de 200 miliarde euro, după un salt de 30% în acest an
Andra Oprescu
Andra Oprescu
scris 6 apr 2023
Hermes International, producătorul francez al poșetelor Birkin, a depășit pentru prima dată valoarea de piață de 200 de miliarde de euro, depășind producătorul elvețian de medicamente Novartis AG.
Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente
27 mai - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a
30 mai - Maratonul Fondurilor Europene
6 iunie - Maratonul Energiei
13 iunie - Eveniment Profit: Piața de Capital.forum - Provocări pentru dezvoltarea piețelor și creșterea lichidității, Ediția a IV-a. Parteneri BCR, CEC Bank, Sphera, Teraplast
 
Acțiunile Hermes au crescut puternic anul acesta, la fel alte acțiuni din domeniul luxului, deoarece investitorii consideră că sectorul este capabil să reziste la o recesiune economică, mai ales că redresarea post-Covid din China relansează cererea de astfel de articole. Hermes a crescut cu aproximativ 30% până acum în 2023.
Funcționarii Poștei vor merge la BNR să afle cum pot ști că unii bani sunt falși CITEȘTE ȘI Funcționarii Poștei vor merge la BNR să afle cum pot ști că unii bani sunt falși

"Deși este puțin probabil ca Hermes să fie imună la riscul de încetinire a tendințelor la nivel global din cauza mediului macro din ce în ce mai complex, ne așteptăm ca modelul său de afaceri unic să conducă la o performanță superioară în continuare", au scris analiștii UBS Group, într-o notă citată de Bloomberg.

Compania este acum a opta cea mai valoroasă din indicele paneuropean Stoxx 600. 
 
Cel mai valoros producător din industria luxului din indicele Stoxx 600 este LVMH Moet Hennessy Louis Vuitton, cu o capitalizare de 420 miliarde euro.
 
viewscnt
Afla mai multe despre
hermes
lux
lvmh