INFOGRAFIC Industria prelucrătoare din Germania, cea mai mare economie europeană, scădere record pe fondul pandemiei

INFOGRAFIC Industria prelucrătoare din Germania, cea mai mare economie europeană, scădere record pe fondul pandemiei
Florentina Dragu
Florentina Dragu
scris 5 iun 2020

Industria prelucrătoare din Germania a înregistrat noi scăderi record în aprilie, pentru a doua lună consecutivă, în condițiile în care pandemia de coronavirus a redus puternic cererea de bunuri în cea mai mare economie europeană.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Comenzile noi din industria prelucrătoare au scăzut cu 25,8% în aprilie, cel mai abrupt declin lunar din ultimii cel puțin 29 de ani, de când Oficiul Federal de Statistică (Destatis) a început să publice date. Recordul negativ anterior a fost atins în martie, comenzile din industrie consemând atunci o cădere de 15%.

Comenzile interne au scăzut, în ritm lunar, cu 22,3%, în timp ce cererea externă a fost cu 28,1% mai mică.

Prima monedă de aur emisă în SUA ar putea fi vândută pentru 15 milioane de dolari CITEȘTE ȘI Prima monedă de aur emisă în SUA ar putea fi vândută pentru 15 milioane de dolari

Economiștii intervievați de Wall Street Journal estimau un declin al comenzilor de 19,1% în aprilie, scrie MarketWatch.

Separat, un sondaj publicat de institutul Ifo a arătat că jumătate din companiile germane au amânat investițiile programate pentru luna mai, în timp ce alte 28% au anulat complet proiectele de investiții.

Cea mai puternică economie din Europa a intrat în recesiune tehnică după primul trimestru al anului, pe fondul crizei declanșate de restricțiile impuse pentru a frâna răspândirea infecțiilor cu noul coronavirus.

Bundesbank, banca centrală germană, apreciază însă că punctul de jos al crizei a fost depășit și economia începe să își revină, grație măsurilor fiscale adoptate de guvern.

Cancelarul german, Angela Merkel, a anunțat, în această săptămână, un plan de investiții de 130 miliarde de euro pentru anii 2020 și 2021, destinat să stimuleze economia țării.

“Finanțele publice au o contribuție semnificativă la stabilizarea economiei. Stimulentele suplimentare sunt adecvate în contextul actual și salut adoptarea pachetului”, a declarat președintele Bundesbank vineri, citat de Bloomberg.

Banca centrală germană avertizează că redresarea nu va fi rapidă și nici uniformă. Potrivit unui scenariu de bază, economia Germaniei ar urma să crească cu 3,2% în 2021, după o contracție de 7,1% în acest an.

În scenariul pesimist, care ia în calcul apariția unui nou val de infecții în rândul populației, economia germană se va contracta cu până la 10% în acest an.

INFOGRAFIC Industria prelucrătoare din Germania, cea mai mare economie europeană, scădere record pe fondul pandemiei

viewscnt
Afla mai multe despre
germania
industria prelucratoare
comenzi industriale
scadere record
recesiune economica
bundesbank
coronavirus
pandemie