Ministrul Finanțelor din Turcia recomandă populației să mănânce miel în loc de vită

Ministrul Finanțelor din Turcia recomandă populației să mănânce miel în loc de vită
Profit.ro
Profit.ro
scris 5 apr 2023

Principalul responsabil economic din Turcia a venit cu o nouă soluție la problema inflației persistente a produselor alimentare: mâncați mai mult miel, transmite Bloomberg.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

1 aprilie - Profit Health.forum Radiografia cheltuielilor din sănătate - cu sprijinul: Arpim, Bristol Meyers Squibb, Roche, Stada, MSD, UCB Pharma Romania
9 aprilie - Eveniment Profit.ro - Investiții vs Deficit: Provocări și riscuri sub impactul datoriei și deficitelor publice în creștere
23 aprilie - Maratonul de Educație Financiară

Ministrul Finanțelor, Nureddin Nebati, i-a sfătuit pe cetățeni să își schimbe obiceiurile alimentare, subliniind faptul că mielul este mai ieftin decât carnea de vită și mai bine potrivit pentru geografia Turciei.

VIDEO PROFIT LIVE Gabriel Biriș, Managing Partner Biriș Goran, despre contribuția de solidaritate: Noi legiferăm pentru o singură companie. Logica evident că se fracturează undeva CITEȘTE ȘI VIDEO PROFIT LIVE Gabriel Biriș, Managing Partner Biriș Goran, despre contribuția de solidaritate: Noi legiferăm pentru o singură companie. Logica evident că se fracturează undeva

Potrivit lui Nureddin Nebati, obiceiurile alimentare ale turcilor s-au modificat, adăugând că tinerii au dobândit o aversiune față de carnea de miel din cauza mirosului, scrie Agerpres.

"Carnea de miel este mai ieftină decât carnea de vită, dar nu este preferată", a spus ministrul turc al Finanțelor într-un interviu pentru postul de televiziune Haber Global TV. Consumul de carne de miel ar trebui să fie încurajat, a adăugat Nureddin Nebati.

Pe lângă problemele create consumatorilor, creșterea explozivă a prețurilor la carne a devenit și o bătaie de cap pentru președintele Recep Tayyip Erdogan, înainte de alegerile din 14 mai.

În luna martie, prețurile la carnea de vită au crescut cu 20% de la o lună la alta, continuând o tendință de creștere de ordinul a două cifre care a început în ianuarie. Banca Centrală a Turciei a menționat în mod special carnea roșie și produsele din carne procesată drept principalii factori care au stat la baza creșterii prețurilor produselor alimentare.

viewscnt
Afla mai multe despre
carne de vita
oaie
turcia