Noi împrumuri externe pregătite de România în acest an, inclusiv prin obligațiuni Samurai și poate, din nou, obligațiuni verzi: "Suntem într-o poziție bună de finanțare!"

Noi împrumuri externe pregătite de România în acest an, inclusiv prin obligațiuni Samurai și poate, din nou, obligațiuni verzi: "Suntem într-o poziție bună de finanțare!"
Andra Oprescu
Andra Oprescu
scris 19 mar 2024
România va reveni probabil pe piețele internaționale pentru a se împrumuta în cursul acestui an, datorită apetitului puternic al investitorilor pentru obligațiuni, transmite șeful Trezoreriei, Ștefan Nanu.
Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale
 
România a strâns deja peste 8 miliarde de dolari în datorii denominate în dolari și euro, a declarat Nanu într-un interviu acordat Bloomberg. Astfel, și-a acoperit aproximativ 40% din necesarul de finanțare pentru acest an, care include finanțări atât internaționale, cât și locale.
Moratoriul ratelor – interes redus la fermieri înainte de prelungirea termenului de solicitare. Nu sunt cereri la BCR până acum. Sergiu Manea: Să conduci un sector prin moratorii înseamnă să-l alienezi. Problema fermierilor e să vândă la preț corect CITEȘTE ȘI Moratoriul ratelor – interes redus la fermieri înainte de prelungirea termenului de solicitare. Nu sunt cereri la BCR până acum. Sergiu Manea: Să conduci un sector prin moratorii înseamnă să-l alienezi. Problema fermierilor e să vândă la preț corect

"Suntem într-o poziție bună de finanțare", a spus Nanu. 

După ce, în februarie, a împrumutat 2 miliarde de euro prin obligațiuni verzi, România ia în calcul noi împrumuturi prin acest tip de titluri.
 
Șeful Trezoreriei a reiterat, totodată, planurile ministerului de Finanțe de a vinde obligațiuni Samurai denominate în yeni, ca modalitate de diversificare a bazei de investitori.
 
România se străduiește să își reducă deficitul bugetar, care este văzut ca principala vulnerabilitate a de către investitori și companiile de rating.
 
Luna trecută, România a vândut prima sa obligațiune verde pentru a finanța o serie de proiecte ecologice. O altă vânzare de obligațiuni verzi pe piața locală ar putea urma, de asemenea, în acest an, a declarat Nanu.
viewscnt
Afla mai multe despre
stefan nanu
intetviu bloomberg
iprumuturi externe