PayPal vrea să cumpere un startup din domeniul criptomonedelor, în care a investit și Franklin Templeton, administratorul Fondului Proprietatea

PayPal vrea să cumpere un startup din domeniul criptomonedelor, în care a investit și Franklin Templeton, administratorul Fondului Proprietatea
scris 8 mar 2021

Procesatorul de plăți PayPal negociază cumpărarea Curv, startup american care furnizează servicii de custodie pentru criptomonede, potrivit Bloomberg.

În contextul în care popularitatea criptomonedelor este în creștere, PayPal, care oferă clienților săi posibilitatea deținerii și tranzacționării de monede digitale, vrea să se extindă pe această piață.

Curv a fost fondată în 2018 și este utilizată de zeci de clienți, inclusiv Franklin Templeton, administratorul Fondului Proprietatea. Totodată, Franklin Templeton este unul dintre investitorii Curv, participând anul trecut la o rundă de finanțare Seria A.

Coinbase, cea mai mare platformă de tranzacționare criptomonede din SUA, a lansat procedurile de listare CITEȘTE ȘI Coinbase, cea mai mare platformă de tranzacționare criptomonede din SUA, a lansat procedurile de listare

Franklin Templeton a deschis un birou în București în mai 2010, cu o echipă de 30 de angajați, incluzând 5 specialiști locali în investiții sprijiniți de cei peste 40 de manageri de portofolii și analiști din cadrul echipei lărgite a Templeton Emerging Markets.

Curv furnizează servicii de custodie pentru criptomponede, un fel de portofel digital bazat pe cloud și adresat companiilor și clienților instituționali. Serviciile de custodie, similare cu cele oferite de bănci pentru activele clasice, permit ca activele digitale să fie păstrate în siguranță în volume mari. În cazul unui portofel clasic, fără custodie, utilizatorul primește o cheie privată, unică, păstrată pe un suport fizic. În cazul pierderii aceste chei private, utilizatorul pierde definitiv accesul la criptomonede. În cazul custodiei, monedele sunt păstrate de o companie specializată, iar accesul la acestea se face prin metode de autentificare clasice (parolă, autentificare în doi pași).

viewscnt
Afla mai multe despre
criptomonede
bitcoin
portofel digital
paypal
curv
paypal criptomonede
bitcoin
custodie criptomonede
franklin templeton