Primul caz al variantei Omicron din SUA aduce un nou șoc pe bursa de la New York. Indicele Dow Jones închide în zona minimelor de acum 2 luni

Primul caz al variantei Omicron din SUA aduce un nou șoc pe bursa de la New York. Indicele Dow Jones închide în zona minimelor de acum 2 luni

Sursa foto: Ronniechua | Dreamstime.com

Adrian Panaite
Adrian Panaite
scris 2 dec 2021

Într-un val de vânzări precipitate pe acțiunile care implică transportul internațional, bursa americană a pierdut peste un procent, în condițiile unor temeri sporite față de un nou puseu al pandemiei.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente
27 mai - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a
30 mai - Maratonul Fondurilor Europene
6 iunie - Maratonul Energiei
13 iunie - Eveniment Profit: Piața de Capital.forum - Provocări pentru dezvoltarea piețelor și creșterea lichidității, Ediția a IV-a. Parteneri BCR, CEC Bank, Sphera, Teraplast

Ce așteptări au băncile în legătură cu veniturile clienților în perioada următoare,  produsele bancare ale viitorului, ce se va întâmpla pe bursă și cu RCA anul viitor, alături de multe alte teme, va fi anunțat la Videoconferința Profit Financial.forum - Finanțăm repornirea economiei - Ediția a IV-a.

Videoconferința, programată pentru 8 decembrie, va fi organizată cu sprijinul Garanti BBVA, Philip Morris România, UniCredit Bank, Alpha Bank, Banca Transilvania, CEC Bank, Evergent Investments, ING Bank și Grupul Nordis, urmând să fie transmisă în direct și la PROFIT NEWS TV.

Detalii AICI

Indicele Dow Jones Average Industrial câștiga, la jumătatea sesiunii, peste 520 de puncte, într-o încercare de revenire a piețelor, însă confirmarea primului caz al variantei Omicron a noului coronavirus a determinat un nou șoc bursier, în continuarea impulsului de vânzare de vineri. Indicele Dow Jones a coborât, până la finalul orarului de tranzacționare, cu 1,3%, pentru o închidere la nivelul de 34.022,04 puncte, conform Bloomberg.

Tendința nu a fost neapărat violentă. „Pare că piața se întreba mai degrabă când, decât dacă varianta Omicron va ajunge la țărmurile noastre”, a declarat pentru CNBC Art Hogan, chief market strategist la National Securities. “Cred că suntem într-o zonă în care impactul se diminuează cu noile variante și valuri ale acestui virus."

EXCLUSIV One United Properties așteaptă investiții automate de 10 milioane de dolari din includerea în indicii FTSE. „Ne dorim să fim pe radarul investitorilor globali.“ CITEȘTE ȘI EXCLUSIV One United Properties așteaptă investiții automate de 10 milioane de dolari din includerea în indicii FTSE. „Ne dorim să fim pe radarul investitorilor globali.“

Căderea de 1.000 de puncte din maximele zilei pentru indicele Dow Jones a fost precipitată de o comunicare a Centrului pentru Controlul și Prevenția Bolilor din SUA cu privire la primul caz confirmat pe teritoriul american al variantei Omicron. Indicele S%P500 a pierdut, de asemenea, 1,2%, până la nivelul de 4.513,04 puncte.

Acțiunile companiilor cu activitate în domeniul transportului și conexe acestora au avut ajustări brutale. Astfel, titlurle American Airlines au coborât cu 8%, titlurile producătorului Aerospace au suferit un recul de 7,5%, iar declinul a fost de 4,8% pentru acțiunile Boeing.

Ce a cumpărat One United Properties la Bucur Obor. Parametrii companiei și indicatori de evaluare CITEȘTE ȘI Ce a cumpărat One United Properties la Bucur Obor. Parametrii companiei și indicatori de evaluare

Compania norvegiană de croaziere a avut un șoc de 8,8%, iar Carnival, din același domeniu, a pierdut 7% la nivelul capitalizării bursiere. În sectorul hotelier, titlurile Wynn Resorts s-au depreciat cu 6,1%, iar cele ale lanțului Hilton s-au corectat cu 3,8%.

Retailerii au avut parte de propriile lor impulsuri negative: -5,3% pentru Nordstrom, -5,6% pentrru Kohl, -4,3% pentru Best Buy și -4,6% pentru Macy’s. Indicele Russell 2000 al companiilor cu capitalizare mică, sensibil la aceste nume, a subperformat pieței, cu un declin de 2,3%. Tendința de vânzare poate fi interpretată și în contextul indicațiilor date de Rezerva Federală Americană în sensul dozării într-un sens mai rezervat al infuziilor de lichiditate.

viewscnt
Afla mai multe despre
coronavirus
new york
sua
fed