SpaceX a strâns 1,68 miliarde dolari într-o rundă de finanțare, mai puțin decât le-a oferit investitorilor

SpaceX a strâns 1,68 miliarde dolari într-o rundă de finanțare, mai puțin decât le-a oferit investitorilor
scris 14 iun 2022

SpaceX a strâns 1,68 miliarde dolari într-o rundă de finanțare, mai puțin decât le-a oferit investitorilor pentru o participație în compania care lansează rachete și sateliți.

Compania fondată de Elon Musk a primit capital de la 74 de investitori, conform Bloomberg.

VIDEO PROFIT NEWS TV Bogdan Maioreanu, Market Analyst eToro: Majoritatea tour-operatorilor se așteaptă la un flux mai mare de turiști. Cresc prețurile, de la bilete de avion la hotel și mâncare CITEȘTE ȘI VIDEO PROFIT NEWS TV Bogdan Maioreanu, Market Analyst eToro: Majoritatea tour-operatorilor se așteaptă la un flux mai mare de turiști. Cresc prețurile, de la bilete de avion la hotel și mâncare

Luna trecută, SpaceX a lansat o nouă rundă de finanțare, care evalua compania privată la aproximativ 127 de miliarde de dolari, prin intermediul căreia compania spațială voia să atragă capital nou de până la 1,725 miliarde de dolari, la un preț de 70 de dolari pe acțiune.

În luna februarie, SpaceX și-a divizat acțiunile în proporție de 10 la 1, ceea ce a redus prețul acțiunilor comune la 56 de dolari pe unitate – noua evaluare reprezentând o creștere de 25%.

PROFIT NEWS TV Radu Puiu, analist XTB România: Prețul cerealelor este foarte aproape de maximele istorice. În Europa, situația este mai gravă decât în SUA CITEȘTE ȘI PROFIT NEWS TV Radu Puiu, analist XTB România: Prețul cerealelor este foarte aproape de maximele istorice. În Europa, situația este mai gravă decât în SUA

SpaceX efectuează, de asemenea, o vânzare secundară de acțiuni către persoane din interiorul companiei și acționari existenți pentru titluri în valoare de până la 750 de milioane de dolari.

Compania efectuează aceste oferte secundare în mod regulat, ca o modalitate pentru acționarii de lungă durată de a vinde acțiuni, având în vedere că SpaceX rămâne privată de mai bine de 20 de ani de la înființare.

New York Post a scris pentru prima dată că SpaceX intenționează să atragă mai multe fonduri și a remarcat, citând surse anonime, că majorarea de capital a înregistrat ”o cerere eidicată” până acum.

Evaluarea companiei a crescut vertiginos în ultimii câțiva ani, deoarece SpaceX a strâns miliarde pentru a finanța lucrări la două proiecte care au nevoie de o finanțare mare: racheta de generație următoare Starship și rețeaua sa globală de internet prin satelit Starlink.

Runda de finanțare a companiei are loc în momentul în care fondatorul și CEO-ul Elon Musk este acuzat de hărțuire sexuală de o fostă însoțitoare de bord  a SpaceX.

Miliardarul a negat acuzațiile făcute împotriva lui drept ”acuzații nebunești”.

Se pare că însoțitoarea de bord nu a dat în judecată SpaceX și, în schimb, a ajuns la un acord pentru o indemnizație de 250.000 de dolari, în 2018.

viewscnt
Afla mai multe despre
spacex
finantare