Tesla apelează la reducerile de prețuri pentru a-și crește livrările

Tesla apelează la reducerile de prețuri pentru a-și crește livrările
Profit.ro
Profit.ro
scris 22 dec 2022

Constructorul de automobile electrice Tesla Inc. a decis să ofere clienților americani un discount de 7.500 de dolari, dacă aceștia achiziționează două dintre cele mai ieftine modele produse de Tesla până la finele anului, o inițiativă care va relansa dezbaterile cu privire la problemele cu care se confruntă Tesla în a-și atinge ținta de livrări, transmite Bloomberg.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Discount-ul de 7.500 de dolari oferit de Tesla celor care cumpără un sedan Model 3 sau un SUV Model Y este dublu față de ceea ce oferea aceeași companie la începutul acestei luni, și cel mai probabil are legătură cu modificările în legislația fiscală americană ce urmează să intre în vigoare în 2023, scrie Agerpres.

EXCLUSIV Banca Transilvania va plăti indemnizații temporare angajaților de la 1 ianuarie, pentru a-i proteja de inflație, și va crește valoarea tichetelor de masă CITEȘTE ȘI EXCLUSIV Banca Transilvania va plăti indemnizații temporare angajaților de la 1 ianuarie, pentru a-i proteja de inflație, și va crește valoarea tichetelor de masă

Conform modificărilor aduse de Inflation Reduction Act la stimulentele federale pentru achiziționarea de automobile electrice, achiziționarea unui automobil Tesla ar urma să aducă cumpărătorului credite fiscale în valoare de 3.750 de dolari, începând din luna ianuarie 2023. Însă lucrurile s-au schimbat săptămâna aceasta, când Departamentul american al Trezoreriei a anunțat că a decis să amâne publicarea normelor metodologice, ceea ce ar putea permite anumitor consumatori să beneficieze de credite fiscale în valoare de 7.500 de dolari la începutul anului următor.

Este ceva neobișnuit pentru Tesla să ofere reduceri atât de mari, în condițiile în care de mai mulți ani fondatorul și directorul general Elon Musk a impus o politică strictă de discounturi zero. Însă un discount de 7.500 de dolari este cel mai recent semnal că prognozele lui Elon Musk, referitoare la un sfârșit de an "de poveste" nu se vor îndeplini. Tesla a redus prețurile și producția în China iar Musk a criticat în repetate rânduri Rezerva Federală americană pentru că a majorat dobânda de referință.

Tesla a anunțat deja că se așteaptă să nu își atingă obiectivul privind majorarea cu 50% a livrărilor în acest an. Producția Tesla a depășit livrările cu peste 22.000 de unități în trimestrul al treilea iar constructorul i-a prevenit deja pe investitori că va exista un nou decalaj între producție și livrări la finele anului.

viewscnt
Afla mai multe despre
tesla
preturi
livrari