Tesla vrea să cumpere o companie minieră pentru aprovizionarea cu litiu

Tesla vrea să cumpere o companie minieră pentru aprovizionarea cu litiu
Andra Oprescu
Andra Oprescu
scris 20 feb 2023

Producătorul american de mașini electrice Tesla ia în calcul preluarea companiei miniere canadiene Sigma Lithium, potrivit surselor Bloomberg.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Tesla ar fi discutat deja cu potențiali consilieri în vederea depunerii unei oferte de preluare.

Transport Trade Services, liderul transportului fluvial de la Dunărea de Jos, achiziționează un operator portuar. Tranzacție de 22 milioane euro CITEȘTE ȘI Transport Trade Services, liderul transportului fluvial de la Dunărea de Jos, achiziționează un operator portuar. Tranzacție de 22 milioane euro

Sigma este pe cale să înceapă producția comercială în luna aprilie la proiectul său emblematic Grota do Cirilo din Brazilia, care va produce concentrat de spodumen care poate fi utilizat pentru a produce hidroxid de litiu. Acesta este apoi utilizat în producția bateriilor pentru vehicule electrice.

Litiul este utilizat în bateriile mașinilor electrice, iar Sigma Lithium este doar una dintre multiplele opțiuni pe care Tesla le explorează în acest domeniu. 

În ultima lună, Tesla a încheiat, de asemenea, un acord cu Piedmont Lithium pentru furnizarea de concentrat de spodumen, începând cu sfârșitul acestui an.
 
Tesla este unul dintre cei câțiva producători auto, inclusiv General Motors, care analizează investiții în companii miniere în încercarea de a își asigura aprovizionarea cu metalele necesare pentru baterii. 
viewscnt
Afla mai multe despre
signa lithium. tesla
baterii electrice