Turcia majorează salariul minim cu aproape 22%, insuficient potrivit sindicatelor

Turcia majorează salariul minim cu aproape 22%, insuficient potrivit sindicatelor
Profit.ro
Profit.ro
scris 28 dec 2020

Salariul minim pe economie în Turcia va crește anul viitor cu aproape 22%, o măsură care va complica eforturile destinate reducerii inflației și în același timp nemulțumește sindicatele, care au apreciat că este vorba de o majorare insuficientă pentru a răspunde la dificultățile economice provocate de coronavirus, transmite Bloomberg.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Începând de la 1 ianuarie 2022, salariul minim pe economie va fi majorat cu 21,56% până la 2.826 de lire (377 de dolari), a anunțat luni ministrul Muncii, Zehra Zumrut Selcuk. Acesta a adăugat că este vorba de o creștere mult superioară ratei anuale a inflației, care în luna noiembrie a fost de 14% în timp ce media pe ultimele 12 luni a fost de 12,04%, scrie Agerpres.

Adrian Streinu Cercel a demisionat din funcția de manager al Institutului Matei Balș CITEȘTE ȘI Adrian Streinu Cercel a demisionat din funcția de manager al Institutului Matei Balș

Aproximativ jumătate dintre muncitorii din Turcia câștigă un salariu minim pe economie, arată un studiu realizat de confederația sindicală DISK. "Având în vedere pierderile de venituri din cauza pandemiei, noul salariu minim a devenit și mai important pentru angajați. Am cerut un salariu minim de 3.800 de lire. Cifra anunțată este inacceptabilă", a declarat președintele DISK, Arzu Cerkezoglu.

viewscnt
Afla mai multe despre
turcia
salariu minim