Uncia de aur a trecut de 1.600 de dolari, după atacurile din Iran

Uncia de aur a trecut de 1.600 de dolari, după atacurile din Iran
Profit.ro
Profit.ro
scris 8 ian 2020

Cotația aurului a trecut miercuri pragul de 1.600 de dolari pentru o uncie (28,3495231 grame), pentru prima dată în mai mult de șase ani, după atacurile lansate de Iran asupra unor ținte americane din Irak, ca represalii pentru atacul SUA cu dronă asupra unui comandant iranian, transmite Bloomberg.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente
27 mai - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a
30 mai - Maratonul Fondurilor Europene
6 iunie - Maratonul Energiei
13 iunie - Eveniment Profit: Piața de Capital.forum - Provocări pentru dezvoltarea piețelor și creșterea lichidității, Ediția a IV-a. Parteneri BCR, CEC Bank, Sphera, Teraplast

Pe piața spot, cotația aurului a crescut cu până la 2,4%, până la 1.611,42 dolari uncia, cel mai ridicat nivel de după 2013, și în jurul orei 5:49 a.m. era cotat la 1.593,86 dolari pe piața din Londra. Cotațiile futures la aur au crescut și ele cu 2,5%, scrie Agerpres.

CONFIRMARE Holde Agri Invest atrage 10 milioane de lei de la investitori pe BVB. Va intra la tranzacționare pe piața AERO până în iunie 2020 CITEȘTE ȘI CONFIRMARE Holde Agri Invest atrage 10 milioane de lei de la investitori pe BVB. Va intra la tranzacționare pe piața AERO până în iunie 2020

Metalul galben a început furtunos anul 2020, investitorii fiind îngrijorați de escaladarea tensiunilor în Orientul Mijlociu. Cotațiile înregistrează cea mai mare creștere din aproape un deceniu, stimulat de politicile monetare relaxate ale băncilor centrale și îngrijorările cu privire la evoluția economiei mondiale.

viewscnt
Afla mai multe despre
uncia de aur
pret aur