Unicredit își construiește un nou cartier general în „orașul modei”: va investi un miliard de euro

Unicredit își construiește un nou cartier general în „orașul modei”: va investi un miliard de euro
Profit.ro
Profit.ro
scris 30 ian 2024

Grupul bancar italian UniCredit SpA intenționează să investească un miliard de euro pentru a-și construi un campus în Milano, care va include și noul său cartier general și va aduce sub același acoperiș angajații care în prezent sunt răspândiți în două turnuri și alte clădiri de birouri din centrul financiar al Italiei, au declarat pentru Bloomberg surse din apropierea acestui dosar.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Noile fonduri se vor adăuga celor aproximativ 500 de milioane de euro pe care UniCredit le-a cheltuit pentru a achiziționa două depouri abandonate din Milano, au dezvăluit sursele care au dorit să își păstreze anonimatul. În luna decembrie a anului trecut, UniCredit a achiziționat teren în zona cunoscută sub denumirea de "Scalo Farini", care ar urma să devină unul dintre cele mai mari proiecte de regenerare urbană din Milano, scrie Agerpres.

Utilizarea bancnotelor contrafăcute a întregistrat o majorare semnificativă în 2023 CITEȘTE ȘI Utilizarea bancnotelor contrafăcute a întregistrat o majorare semnificativă în 2023

O parte din suprafața de teren de 620.000 de metri pătrați ar urma să găzduiască campusul băncii italiene, în timp ce alte părți vor fi dezvoltate în scopuri diferite. UniCredit este singurul investitor în acest proiect. O parte din banii pe care banca are de gând să îi investească vor merge spre recuperarea zonei și pregătirea ei pentru dezvoltare, au precizat sursele.

UniCredit se alătură altor bănci care au decis să dețină propriile clădiri principale în loc să le închirieze, o tendință care este susținută de modificările contabile care fac proprietatea mai convenabilă. Noul sediu central, care va fi conceput având în vedere sustenabilitatea și flexibilitatea muncii post-pandemie, va permite UniCredit să diminueze cu 30% costurile anuale cu managementul clădirilor sale din Milano, au dezvăluit sursele.

În întreaga Europă băncile caută clădiri mai sustenabile pentru a-i convinge pe angajați să revină la birou, grație unor sedii centrale moderne și atractive. În Londra, grupul bancar HSBC Holdings Plc și cabinetul de avocatură Clifford Chance au de gând să renunțe la o parte din turnurile lor din cartierul financiar Canary Wharf pentru clădiri de birouri mai mici amplasate mai aproape de centrul orașului.

Sursele citate de Bloomberg au mai spus că noul campus al UniCredit va include și apartamente pentru angajații care nu locuiesc în Milano. Banca italiană intenționează să finalizeze proiectul până în 2030, ceea ce i-ar permite să pună capăt unor contracte de închiriere care o costă peste 40 de milioane de euro pentru cele trei turnuri din Piazza Gae Aulenti din Milano. În plus, UniCredit îi va muta în noul sediu și pe angajații care lucrează în prezent într-o clădire din zona Lampugnano, precum și în alte clădiri de birouri mai mici din centrul financiar al Italiei.

Grupul UniCredit este unul dintre cele mai mari grupuri bancare din Europa Centrală și de Est, unde realizează aproximativ 16% din veniturile sale. În România, Grupul UniCredit este prezent prin UniCredit Bank, UniCredit Consumer Financing, UniCredit Leasing Corporation, UniCredit Insurance Broker, UniCredit Leasing Fleet Management și UniCredit Services.

viewscnt
Afla mai multe despre
unicredit
investitie