Vânzările de console de jocuri video Nintendo au depășit așteptările în contextul pandemiei

Vânzările de console de jocuri video Nintendo au depășit așteptările în contextul pandemiei
Profit.ro
Profit.ro
scris 7 mai 2020

Grupul japonez Nintendo Co Ltd și-a depășit așteptările privind vânzările de console de jocuri video Switch, ca urmare a cererii solide pentru jocuri și divertisment în condițiile în care oamenii au petrecut mai mult timp acasă în timpul pandemiei de Covid-19, transmite Bloomberg.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Nintendo a informat joi că, în exercițiul fiscal care s-a încheiat la 31 martie 2020, a vândut 21 milioane de console Switch, peste estimările proprii privind 19,5 milioane de unități. În aceste condiții, profitul net realizat de Nintendo a crescut cu 33,3% până la 258,64 miliarde de yeni (2,43 miliarde dolari) în timp ce vânzările au crescut cu 9% până la 1.310 miliarde de yeni, scrie Agerpres.

Facebook a numit primii membri ai unui nou consiliu de supraveghere a conținutului care va putea să răstoarne decizii ale lui Mark Zuckerberg CITEȘTE ȘI Facebook a numit primii membri ai unui nou consiliu de supraveghere a conținutului care va putea să răstoarne decizii ale lui Mark Zuckerberg

Nintendo a profitat în special de popularitatea jocului Animal Crossing: New Horizons, care oferă oamenilor posibilitatea de a legătura cu prietenii în timp ce stau acasă în perioada pandemiei. În primele șase săptămâni de la lansare, au fost vândute 13,4 milioane de exemplare din acest joc.

În exercițiul financiar actual, Nintendo și-a propus să vândă 19 milioane de console Switch. 

viewscnt
Afla mai multe despre
console de jocuri video
nintendo
coronavirus