Viktor Orban vrea să aducă sectorul telecomunicațiilor sub controlul companiilor ungare

Viktor Orban vrea să aducă sectorul telecomunicațiilor sub controlul companiilor ungare
scris 5 feb 2021

Guvernul de la Budapesta a luat în vizor noi sectoare de activitate, în încercarea de a crește controlul investitorilor locali asupra economiei, transmite Bloomberg.

Premierul Viktor Orban a anunțat că, până la finele acestui deceniu, Ungaria va încerca să majoreze ponderea ocupată de companiile deținute de investitori locali până la peste 50% în sectoare precum IT și telecomunicații, materiale de construcții și transport feroviar, scrie Agerpres.

CITEȘTE ȘI Cere Oferta Renault TRAFIC Furgon pentru afacerea ta! Ai garanție extinsă 400.000 KM

"Acestea sunt sectoarele pe care vrem să le schimbăm în următorul deceniu", a declarat Viktor Orban, într-o conferință organizată de camera de comerț și industrie.

Noile ținte vin în continuarea politicii naționaliste derulată de partidul lui Viktor Orban, care a reușit să aducă o mare parte din sectoarele bancar și media în mâinile unor proprietari ungari. Aceste eforturi au condus la apariția unei noi elite antreprenoriale care este loială lui Orban, care astfel și-a extins influența în toate colțurile societății și economiei.

Inițiativele au început deja să fie puse în practică. Operatorul de rețea Antenna Hungaria, companie controlată de statul ungar, a cumpărat o participație minoritară la Telenor, operatorul de telefonie mobilă controlat de grupul ceh PPF. De asemenea, dezvoltatorul de software 4iG Nyrt a încercat, dar nu a avut succes, să cumpere un rival mult mai mare T-Systems, subsidiara de IT din Ungaria a grupului Deutsche Telekom.

viewscnt
Afla mai multe despre
viktor orban
comunicatii
ungaria