Nokian Tyres, care s-a mutat din Rusia în România, a început angajările. Salariile nete, duble față de media din zonă

Nokian Tyres, care s-a mutat din Rusia în România, a început angajările. Salariile nete, duble față de media din zonă
Profit.ro
Profit.ro
scris 20 apr 2024

Prima anvelopă va fi produsă în fabrica Nokian Tyres de la Oradea în a doua jumătate a acestui an, iar producția comercială este programată pentru începutul anului 2025, au anunțat reprezentanții Nokian Tyres.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 iunie - Medika TV - Maratonul Sănătății dentare. Parteneri: Corina Dent, Excedent, Maxilomed, Regina Maria Dental Clinics
27 iunie - Maraton Profit News TV - Maraton Made in Romania (ediția a II-a). Parteneri: Auchan, Kaufland, Liberty Steel
25 iulie - Maraton Medika TV - Sanatatea Aparatului Urinar
Reprezentanții companiei spun că interesul pentru locurile de muncă oferite a fost extrem de ridicat și, până în prezent, au recrutat aproximativ 80 de persoane. 
 
„Construcția fabricii avansează conform planului. Așa cum estimasem, clădirea destinată producției a atins nivelul optim de pregătire pentru instalarea echipamentelor la începutul acestui an. Această etapă continuă și în prezent, în mai multe zone, pentru a ne încadra în graficul agreat. De asemenea, construcția depozitului și a clădirii de mixare progresează și ele conform planului”, a explicat pentru HotNews.ro, Susanna Tusa, Director General, Vice Președinte al Nokian Tyres Romania Operations.
Trump Media a avertizat bursa Nasdaq despre ”o posibilă manipulare a pieței” cu acțiunile companiei, prin ”vânzări în lipsă” CITEȘTE ȘI Trump Media a avertizat bursa Nasdaq despre ”o posibilă manipulare a pieței” cu acțiunile companiei, prin ”vânzări în lipsă”

„Ne propunem să producem aproximativ 6 milioane de anvelope până în 2027”, spun cei de la Nokian Tyres.

Compania finlandeză Nokian Tyres, care și-a mutat producția din Rusia spre România, caută peste 500 de muncitori pentru fabrica din Bihor, a cărei construcție a început deja. Este vorba despre o investiție-gigant, de 650 milioane de euro, producția urmând să înceapă în 2025.

Nokian Tyres produce anvelope pentru autovehicule în fabrici din Finlanda și SUA. La Oradea va fi prima fabrică de cauciucuri auto din lume care are zero emisii de CO2.

CEO-ul Nokian Tyres Romania, Susanna Tusa, a avut în acest sens o discuție cu ministrul Muncii și Mihai Ucă, Inspector General de Stat adunct  la Inspecția Muncii.

Acțiunile Netflix au scăzut din cauza planului de a nu mai publica datele privind abonații, din 2025 CITEȘTE ȘI Acțiunile Netflix au scăzut din cauza planului de a nu mai publica datele privind abonații, din 2025

Pentru anul 2024 sunt disponibile aproximativ 350 de posturi, dedicate atât managerilor, cât și operatorilor din zona de producție, a fost anunțat anterior.

În total, Nokian Tyres va crea în Oradea aproximativ 550 de locuri de muncă.

Ajutorul de stat solicitat de Nokian pentru realizarea proiectului de investiții este estimat la valoarea nominală de 99 milioane euro.

Nokian anunța în noiembrie 2022 că va construi o fabrică la Oradea, decizia fiind una majoră pentru economia zonei, dar și pentru România în special, mai ales că țara a pierdut alte investiții mari din auto, în special din cauza infrastructurii.

FOTO Tesla a deschis primul său magazin Pop-Up din România CITEȘTE ȘI FOTO Tesla a deschis primul său magazin Pop-Up din România

Fabrica de la Oradea va avea 500 de angajați și va produce mai ales anvelope pentru SUV-uri și alte mașini de clasă mare, principalele piețe de vânzări vizate fiind cele din Europa Centrală. Finlandezii spun că au analizat 40 de amplasamente până au ales Oradea.

Primele anvelope, ca parte a producție de test, vor ieși de pe liniile de asamblare în a doua parte din 2024. Investiția va include și un centru logistic de distribuție anvelope.

Salariile nete ar urma să fie de peste 5.800 de lei, aproape dublu față de media salarială din zonă.

Nokian a avut foarte multe amplasamente de unde putea alege. Dintre cele 40 de obiective de relocare a producției din Rusia, „era clar că Oradea era cea mai bună alegere”

„Era clar că Oradea era cea mai bună alegere pentru noua noastră fabrică", a declarat anterior, pentru Reuters, Päivi Antola, șeful Departamentului de relații cu investitorii Nokian.

VIDEO Therme își amenajează centrală cu panouri fotovoltaice, cu sistem de stocare a energiei în baterii CITEȘTE ȘI VIDEO Therme își amenajează centrală cu panouri fotovoltaice, cu sistem de stocare a energiei în baterii

Ea a spus că Nokian a avut de ales între 40 de obiective de relocare, luând în considerare disponibilitatea forței de muncă, avantajele logistice, sursele de energie verde și accesul la calea ferată.

Compania Nokian are 4.900 de angajați și produce în Finlanda și SUA. În țara scandinavă fabrica se află în orașul numit...Nokia. Compania a fost înființată în 1988.

Nokian Tyres este listată la Helsinki și are o capitalizare de piață de 1,6 miliarde euro. În iulie 2021 capitalizarea era de 5,6 miliarde dolari, iar maximul istoric era atins în octombrie 2013: 6,8 miliarde dolari.

viewscnt
Afla mai multe despre
nokian tyres
oradea