VIDEO Ovidiu Ghiman, Telekom România: Un business inteligent este unul eficient, apropiat de clienți și protejat de amenințările cibernetice

VIDEO Ovidiu Ghiman, Telekom România: Un business inteligent este unul eficient, apropiat de clienți și protejat de amenințările cibernetice
Profit.ro
Profit.ro
scris 22 dec 2016

Telekom România a inițiat, începând cu anul 2014, un proces care a urmărit mutarea discuției cu clienții operatorului din zona tradițională, bazată pe reducerea costurilor prin soluțiile furnizate, către identificarea modalităților prin care tehnologia disponibilă în ofertă să conducă la eficientizarea afacerilor acestora, la majorarea veniturilor și profitabilității și la oferirea unei alte experiențe clienților acestora, spune la Profit LIVE directorul Comercial Business al Telekom România, Ovidiu Ghiman.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

“Clienții noștri nu mai vorbesc doar de reducerea facturilor pentru servicii de telecomunicații, ci sunt deschiși să discute despre investiții în soluții bazate pe tehnologii noi, inovatoare, soluții care să îi ajute să facă business diferit cu clienții lor. Astfel, ies dintr-o zonă tradițională, care urmărea reducerea costurilor, și se duc într-o discuție de tipul cum pot să pun tehnologia să lucreze pentru afacerea mea astfel încât să îmi cresc veniturile, să îmi cresc profitabilitatea, să îmi cresc eficiența business-ului, să le ofer o altă experiență clienților mei”, a afirmat Ghiman.

Telekom România a inițiat acest tip de abordare în anul 2014, primii pași fiind greoi pentru că prima piedică a venit chiar din zona angajaților companiei.

“A fost necesar să schimbăm acolo, în zona vânzărilor, și mentalitatea și comportamentul colegilor noștri care sunt zi de zi în relația cu clientul, pentru a schimba discuția de la o discuție legată de prețuri pe o discuție legată de provocările de business ale partenerilor noștri de afaceri. Practic, ceea ce am făcut în 2014 și 2015 a fost o pregătire a terenului pentru o abordare standardizată pe verticală, care a fost lansată în acest an”, a mai spus reprezentantul operatorului telecom.

El spune că discuțiile agenților de vânzări Telekom România cu partenerii de afaceri vizează provocările concrete de zi cu zi pe care le au respectivele afaceri și tipul de competivitate în piață.

“Înțelegând aceste nevoi de business, avem un portofoliu foarte larg de soluții, care vin atât din zona telecom, cât și din zona IT&C, și încercăm să oferim aceste soluții către partenerii noștri de business într-un mod în care ei să vadă un beneficiu concret în venituri, în oportunitatea de a oferi o altă experiență clientului și în costul total (TCO), mai bun pe o perioadă mai lungă. Cu siguranță nu plecăm de la discuția de preț și de discount pentru un serviciu pe care îl are deja”, a explicat Ghiman.

Reprezentantul Telekom spune că, în accepțiunea companiei, un business inteligent este unul eficient, apropiat de clienți și protejat de amenințările cibernetice.

“Un business inteligent trebuie să fie unul eficient și avem pretenția că dispunem de nivelul de înțelegere în telecom astfel încât să putem să punem toată această tehnologie, pe care dacă o iei ca bucăți separate s-ar putea să nu însemne nimic pentru clientul final, și s-o împachetăm în soluții concrete pentru client astfel încât să-i creștem eficiența business-ului”, a arătat Ghiman.

Un alt element care definește pentru Telekom România business-ul inteligent este acela referitor la înțelegerea nevoilor clienților și la ce li se întâmplă acestora pe piețele pe care activează.

“Cu soluțiile pe care le oferim clienților noștri îi ajutăm să fie aproape de clienții lor, să-i înțeleagă, să le înțeleagă nevoile, să le înțeleagă comportamentul de consum astfel încât să poată să le personalizeze experiență și să le personalizeze oferta”, a arătat directorul Telekom.

Al treilea element care caracterizează un business inteligent este siguranța acestuia raportată la amenințările cibernetice.

“Azi există un nou model de afaceri: hackeri îți fură informațiile de business, apoi te informează că ți le-au furat și îți cer o despăgubire. Este un business care crește exponențial, numărul atacurilor se dublează de la an la an, iar valoarea despăgubirilor crește. Telekom are soluții de securitate standar care sunt împachetate în ofertele noastre. Pentru nevoi complexe, compania poate furniza servicii de audit de securitate cibernetică, urmat de furnizarea de soluții mai complexe, pliate pe necesitățile identificate în urma auditului”, a mai spus Ghiman.

Telekom România este unul dintre cei mai mari jucători locali de telecomunicații, cu afaceri de aproape un miliard de euro.

VIDEO Ovidiu Ghiman, Telekom România: Un business inteligent este unul eficient, apropiat de clienți și protejat de amenințările cibernetice

viewscnt
Afla mai multe despre
ovidiu ghiman
telekom
profit live