Clădirea Athena, cel mai mare spital privat din vestul țării, dispărut după acuzații de trafic, a fost cumpărată cu 4 milioane euro de Spitalul Premiere, deținut de 5 medici. Primăria a ratat achiziția

Clădirea Athena, cel mai mare spital privat din vestul țării, dispărut după acuzații de trafic, a fost cumpărată cu 4 milioane euro de Spitalul Premiere, deținut de 5 medici. Primăria a ratat achiziția
scris 20 mar 2017

Compania Materna Care din Timișoara, care operează și spitalul Premiere, unul dintre cele mai importante din vestul țării, a cumpărat de la firma locală de construcții Constructim, deținută de omul de afaceri Lucian Perescu, clădirea fostului spital Athena din oraș, cea mai mare unitate sanitară privată din regiune, dar intrată în faliment pe fondul unor acuzații de decontare fictivă a unor servicii medicale și trafic de ovule. Tranzacția a depășit ca valoare 4 milioane de euro.

Materna Care este deținută, printre alții, de un grup de 5 medici specializați în obstetrică și ginecologie, care au propriile cabinete, dar lucrează și la spitalul Premiere.

În urmă cu trei ani, spitalul Athena a intrat în insolvență, iar ulterior în faliment după ce a pierdut clienți și nu a mai putut susține cheltuielile pe fondul unor acuzații de decontare fictivă a unor servicii medicale și trafic de ovule.

Clădirea clinicii Athena, în suprafață de 5.515 metri pătrați și cu un teren de 5.000 metri pătrați, a fost cumpărată de Constructim, deținută de omul de afaceri Lucian Perescu, Primăria Timișoara începând cu acesta negocieri pentru a prelua clădirea și a muta în acel spațiu Maternitatea Odobescu, aflată în subordinea Spitalului Municipal.

Tranzacție: Grupul sud-african Ascendis cumpără Sun Wave Pharma, numărul 1 pe piața suplimentelor alimentare din România cu mărcile SunVita și Sun Herbal Tea, pentru 16,3 milioane euro CITEȘTE ȘI Tranzacție: Grupul sud-african Ascendis cumpără Sun Wave Pharma, numărul 1 pe piața suplimentelor alimentare din România cu mărcile SunVita și Sun Herbal Tea, pentru 16,3 milioane euro

"Am hotărât să începem discuțiile cu proprietarii maternității Athena, pentru a o cumpăra la primărie. Este de vânzare, am fost informat că se prezintă bine și în privința dotării tehnice și, drept urmare, este de interes'', spunea, în noiembrie anul trecut, primarul Nicolae Robu.

Proprietarul Constructim s-a înțeles însă în final cu reprezentanții spitalului Premiere, care au agreat să cumpere clădirea cu peste 4 milioane de euro, urmând să își relocheze activitatea în acest spațiu.

"Au fost cumpărate atât clădirea, cât și echipamentele medicale, mobilierul și celelalte aparaturi, iar activitatea va fi mutată în noul spațiu'', a anunțat pentru Profit.ro Ovidiu Pătruț, Executive Manager al Premiere Hospital.

Compania israeliană Teva a finalizat achiziția fabricii de medicamente oncologice Actavis-Sindan Pharma din București CITEȘTE ȘI Compania israeliană Teva a finalizat achiziția fabricii de medicamente oncologice Actavis-Sindan Pharma din București

Noii proprietari speră să își poată muta activitatea în următoarele săptămâni, acest lucru depinzând însă atât de condițiile meteorologice care să permită finisarea unor lucrări la clădirea preluată, cât și de obținerea unor autorizații.

Spitalul Premiere furnizează servicii în principal pentru paciente din județele Timiș, Arad, Hunedoara, Caraș Severin, Mehedinți și Gorj.

În 2015, Materna Care, care operează spitalul, a înregistrat o cifră de afaceri de 10,6 milioane lei și un profit net de 420.080 lei.

viewscnt

Informaţiile publicate de Profit.ro pot fi preluate doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.

Afla mai multe despre
athena
spital
premiere
medici
tranzactie