EXCLUSIV Radu Enache, proprietarul lanțului hotelier Continental, negociază cumpărarea hotelului Golden Tulip Times din București, tranzacție de 5 milioane euro

EXCLUSIV Radu Enache, proprietarul lanțului hotelier Continental, negociază cumpărarea hotelului Golden Tulip Times din București, tranzacție de 5 milioane euro
Liviu Iancu
Liviu Iancu
scris 15 mar 2018

Omul de afaceri Radu Enache, proprietarul Continental, unul dintre cele mai mari lanțuri hoteliere din România, negociază achiziția, cu 5 milioane de euro, plus TVA, a hotelului Golden Tulip Times din București, potrivit mai multor surse din piața de turism. Pentru cumpărarea hotelului de 70 de camere, una dintre firmele lui Radu Enache negociază cu mai multe bănci contractarea unui credit de 4 milioane de euro, diferența de bani urmând să fie acoperită din surse proprii.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

30 iulie - Maraton Profit News TV: Inteligența Artificială în Economie. Parteneri: Garanti BBVA, Gomag.

Înainte de a fi prezentată aici, informația a fost anunțată pe Profit Insider

Potrivit surselor citate, achiziția ar urma să fie semnată în următoarele câteva luni.

Hotelul Golden Tulip Times, aflat în zona Pieței Muncii din București, are 70 de camere și este clasificat la 4 stele, fiind deținut de Societatea Hotelieră Times, controlată de I.C.B. Investment Limited, înregistrată în Cipru și administrată de Adrian Marghescu.

Radu Enache nu a răspuns întrebărilor Profit.ro pe această temă, iar Adrian Marghescu nu a putut fi contactat.

Societatea Hotelieră Times a avut în 2016 afaceri de 7,6 milioane lei (de la 6 milioane lei în anul precedent) și pierderi de circa 1 milion de lei (de la aproape 3 milioane de lei în 2015).

EXCLUSIV Radu Enache vrea să ofere management sau să închirieze hoteluri, dar se lovește de pretențiile absurde ale proprietarilor CITEȘTE ȘI EXCLUSIV Radu Enache vrea să ofere management sau să închirieze hoteluri, dar se lovește de pretențiile absurde ale proprietarilor

Cu un an în urmă, Enache declara pentru Profit.ro că, odată cu punerea în practică a impozitului specific, se așteaptă ca mulți dintre cei care dețin hoteluri cu profituri mici sau cu pierderi să încerce să scape de acestea fie vânzându-le, fie închiriindu-le unora care vor să le opereze. Radu Enache povestea atunci că s-a gândit să exindă lanțul Continental prin câteva astfel de achiziții, dar a constatat că prețurile cerute de mulți proprietari sunt "nerealiste" și cei care le-au stabilit au făcut-o pe criterii sentimentale, fără să țină cont de performanțele financiare ale afacerilor din spatele lor.

Radu Enache este unul dintre cei mai mari proprietari de hoteluri din România, alături de Mohammad Murad, proprietarul Phoenicia Hotels, Josef Goschy, care deține Unita Turism, și George Copos, cu Ana Hotels.

Lanțul Continental are 13 hoteluri în România, dintre care patru sunt sub brandul Ibis, iar celelalte, unități de la 2 la 5 stele, sunt sub sigla Continental în mai multe orașe (cu mărcile Grand Hotel Continental, Continental Forum și Hello).

viewscnt
Afla mai multe despre
radu enache
continental hotels
golden tulip times
achizitie