ULTIMA ORĂ Yazaki închide o fabrică din România, cu 400 de angajați

ULTIMA ORĂ Yazaki închide o fabrică din România, cu 400 de angajați

Foto Yazaki Buzău

Profit.ro
Profit.ro
scris 7 sep 2023

Grupul japonez Yazaki, unul dintre cei mai mari furnizori de piese auto la nivel global, va închide fabrica din Buzău, oraș în care este unul dintre cei mai mari angajatori, circa 400 de persoane fiind vizate de concedieri.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

30 iulie - Maraton Profit News TV: Inteligența Artificială în Economie. Parteneri: Garanti BBVA, Gomag.

Problemele ar fi apărut odată cu scăderea semnificativă a numărului comenzilor, conform autorităților locale.

EXCLUSIV Consiliul Concurenței, din nou în control inopinat la bănci. Inspectorii au căutat probe de cartel legate de Biroul de Credit, în telefoane, computere, e-mailuri CITEȘTE ȘI EXCLUSIV Consiliul Concurenței, din nou în control inopinat la bănci. Inspectorii au căutat probe de cartel legate de Biroul de Credit, în telefoane, computere, e-mailuri

În România, grupul mai deține unități la Ploiești, Brăila și Caracal.

Compania a transmis că "Yazaki își ajustează capacitățilde producție pentru a se alinia situației actuale a pieței auto globale". Reprezentanții Yazaki a confirmat că "Yazaki România face restructurări de personal la fabrica din Pliești și închide fabrica din Buzău".

Potrivit unui răspuns transmis Profit.ro, închiderea fabricii are loc "din cauza întreruperii premature a producției unui model de autoturism al unuia dintre principalii noștri clienți – pentru o tranziție cât mai rapidă spre modelele electrice, din cauza lipsei de forță de muncă și a situației demografice". "Compania noastră a luat măsuri strategice care să-i permită să se adapteze la situație și să se pregătească în mod adecvat pentru viitor", mai spun cei de la Yazaki.

În răspunsul transmis, cei de la Yazaki mai precizează că "compania ia măsurile necesare pentru ca celelalte trei fabrici pe care le are în România – Brăila, Caracal și Ploiești – să își continue activitatea și să se poată dezvolta în viitor. Procesul de restructurare a început în august și este în desfășurare, pe baza discuțiilor încheiate de comun acord cu sindicatul și cu reprezentanții angajaților".

"Prioritatea YAZAKI Romania este comunicarea constantă cu angajații și cu toate părțile interesate, pentru sprijin în acest dificil proces de schimbare. Mai mult, YAZAKI va oferi angajaților săi care pleacă beneficii financiare, asistență și sprijin social, mai mult decât cerințele legale. În paralel, toate cele trei fabrici din Brăila, Caracal și Ploiești își continuă munca pentru a furniza clienților, în mod eficient, produse de cea mai înaltă calitate.

YAZAKI Romania își adaptează întreaga producție la noua situație cu scopul de a rămâne pe piață, de a păstra cât mai multe locuri de muncă în regiune și de a contribui la economia locală așa cum a făcut-o în ultimii 20 de ani de existență în România.

În calitatea sa de angajator, YAZAKI România cooperează cu sindicatul companiei și cu alți parteneri sociali care, împreună cu angajatorul, pot sprijini angajații implicați în acest proces de restructurare.

YAZAKI România înțelege că momentul prezent este un moment dificil pentru fabricile din Ploiești și Buzău și are încredere că poate fi depășit prin solidaritate, curaj, încredere, putere și credință", se mai arată în răspunsul trimis.

EXCLUSIV FOTO Milionarul belgian Christian Dumolin regândește proiectul său rezidențial din România după finalizarea primei faze CITEȘTE ȘI EXCLUSIV FOTO Milionarul belgian Christian Dumolin regândește proiectul său rezidențial din România după finalizarea primei faze

Grupul, fondat în 1941, are peste 235.000 de angajați în 45 de țări și venituri anuale de circa 13 miliarde dolari.

În România, prima fabrică Yazaki a fost deschisă în 2003, în Parcul Industrial Ploiești.

Anul trecut, pe piața locală, compania a avut afaceri de 1,2 miliarde lei și un profit de 20 milioane lei, cu 7.250 de angajați.

viewscnt
Afla mai multe despre
yazaki
buzau