VIDEO Stare de urgență declarată în orașul Lod din Israel pe măsură ce revoltele se răspândesc în țară

VIDEO Stare de urgență declarată în orașul Lod din Israel pe măsură ce revoltele se răspândesc în țară
Profit.ro
Profit.ro
scris 12 mai 2021

Guvernul de la Tel Aviv a declarat stare de urgență în orașul Lod, aflat în centrul țării, după o revoltă a arabilor israelieni, pe măsură ce conflictul între forțele israeliene și militanții palestinieni s-a intensificat, relatează BBC.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

30 iulie - Maraton Profit News TV: Inteligența Artificială în Economie. Parteneri: Garanti BBVA, Gomag.

Mai multe mașini au fost incendiate și 12 oameni au fost răniți în ciocnirile pe care primarul orașului le-a asemuit unui război civil, scrie News.ro

Societatea și-ar dori o nouă abordare din partea autorităților în lupta împotriva fumatului CITEȘTE ȘI Societatea și-ar dori o nouă abordare din partea autorităților în lupta împotriva fumatului

În Lod, aflat în apropiere de Tel Aviv, arabii israelieni au protestat și manifestațiile au degenerat. Protestatarii au aruncat cu pietre spre poliție, care a răspuns cu grenade lacrimogene. Demonstrația a urmat funeraliilor unui bărbat arab care a murit, cu o zi înainte, în timpul revoltei din oraș. Cel puțin 12 oameni au fost răniți în ciocnirile de marți seară, a scris ziarul Haaretz. Poliția a spus că, odată cu lăsarea serii, situația a degenerat. Presa locală a scris că mai multe sinagogi și magazine au fost incendiate.

Marți noapte, prim-ministrul Benjamin Netanyahu a declarat stare de urgență în Lod. Efective ale poliției israeliane de frontieră au fost aduse din Cisiordania.

Conflictul dintre armata israeliană și militanții palestinieni în Gaza a stârnit tulburări în rândul minorității arabe din interiorul Israelului, ducând la proteste.

Au existat revolte și în alte orașe unde populația arabă este mai numeroasă, precum și în Ierusalimul de Est și în Cisiordania.

VIDEO Profit TV - Să ajutăm business-ul. Dan Fați, CEO Dacris: Firmele se pregătesc pentru revenirea angajaților la birouri. Tombole cu premii, ciocolată, mic dejun pentru cine vine la birou. Pandemia a sporit gradul de suprasolicitare de trei ori, la 25% CITEȘTE ȘI VIDEO Profit TV - Să ajutăm business-ul. Dan Fați, CEO Dacris: Firmele se pregătesc pentru revenirea angajaților la birouri. Tombole cu premii, ciocolată, mic dejun pentru cine vine la birou. Pandemia a sporit gradul de suprasolicitare de trei ori, la 25%

„Întreg Israelul ar trebui să știe, acesta este o completă pierdere a controlului”, a spus edilul Yair Revivo. „Războiul civil a izbucnit în Lod”, citează Times of Israel.

Publicația a scris că este prima dată, din 1966, când guvernul israelian s-a folosit starea de urgență asupra comunității arabe.

Netanyahu, care a ajuns în oraș pentru a face apel la calm, a spus că va instaura o restricție de deplasare dacă este nevoie.

Militanții palestinieni au lansat sute de rachete pe teritoriul Israelului, în timp ce Israelul a desfășurat bombardamente aeriene în GFâșia Gaza.

Cel puțin 40 de oameni au murit în ceea ce reprezintă cele mai grave violențe din ultimii ani.

Pașaportul COVID-19: STS a început implementarea soluției IT care se va interconecta la nivelul Uniunii Europene. Cum va funcționa noul pașaport CITEȘTE ȘI Pașaportul COVID-19: STS a început implementarea soluției IT care se va interconecta la nivelul Uniunii Europene. Cum va funcționa noul pașaport

Militanții palestinieni au spus că au lansat sute de rachete spre Tel Aviv, capitala israeliană, după ce un atac aerian israelian a demolat un bloc din Gaza, marți.

Armata israeliană a trasmis că vizează militanții din Gaza ca răspuns la atacuri cu rachetă asupra Ierusalimului și altor zone.

Luptele de acum au loc după săptămâni în care tensiunile au escaladat, alimentate de confruntările violente de weekend-ul trecut între poliția israeliană și protestatarii palestinieni în Ierusalim.

Comunitatea internațională a îndemnat ambele părți să pună capăt acestor violențe. Tor Wennesland, coordonator special al ONU pentru Procesul de Pace din Orientul Mijlociu, a spus că „escaladează spre un război la scară largă”.

Cel puțin 35 de palestinieni, inclusiv 10 copii, și cinci israelieni au fost uciși până acum, potrivit oficialilor sanitari.

viewscnt
Afla mai multe despre
stare de urgență
lod
israel