Aeroporturi București a realizat un profit brut cu 34% mai mare la nouă luni, în timp ce veniturile au urcat cu 20%

Aeroporturi București a realizat un profit brut cu 34% mai mare la nouă luni, în timp ce veniturile au urcat cu 20%
Profit.ro
Profit.ro
scris 30 oct 2017

Compania Națională Aeroporturi București (CNAB), care gestionează cele două aeroporturi ale Capitalei, a înregistrat, în primele nouă luni ale acestui an, venituri totale de 808,62 milioane lei, cu 20,1% mai mult față de aceeași perioadă a anului trecut.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

1 aprilie - Profit Health.forum Radiografia cheltuielilor din sănătate - cu sprijinul: Arpim, Bristol Meyers Squibb, Roche, Stada, MSD, UCB Pharma Romania
9 aprilie - Eveniment Profit.ro - Investiții vs Deficit: Provocări și riscuri sub impactul datoriei și deficitelor publice în creștere
23 aprilie - Maratonul de Educație Financiară

”Acest rezultat s-a datorat în primul rând veniturilor din exploatare obținute în urma creșterii traficului aerian de pasageri, dar și a acțiunilor de optimizare a activității aeroportuare întreprinse începând cu al doilea trimestru al acestui an: fluidizarea fluxurilor de pasageri la sosiri și plecări; optimizarea controlului de securitate al pasagerilor și bagajelor de mână; extinderea la două benzi a fluxului auto de ieșire din aeroport”, a anunțat luni CNAB într-un comunicat.

De asemenea, CNAB a înregistat  în perioada ianuarie - septembrie un profit brut de 320 milioane lei, cu 34% ori mai mare față de cel aferent aceleiași perioade din 2016, scrie News.ro.

Wizz Air nu mai taxează bagajele de mână CITEȘTE ȘI Wizz Air nu mai taxează bagajele de mână

”Un exemplu pentru gestionarea eficientă a bugetului companiei este chiar decizia conducerii CNAB de rambursare anticipată a sumei de 31,72 milioane de euro din creditul de investiții contractat în anul 2011 pe o perioadă de zece ani, fără a se plăti dobânzi și comisioane de rambursare anticipate”, spun oficialii CNAB.

Această măsură a determinat o economie de 1,51 milioane euro la bugetul companiei, sumă care va fi redirecționată către realizarea unor obiective de investiții prioritate pentru CNAB, adaugă ei.

”Prioritățile companiei pe care o coordonez sunt eficientizarea activității, reconfigurarea investițiilor și deblocarea rapidă a strategiei de dezvoltare a CNAB. Rezultatele pozitive pe care le-am obținut în aceste nouă luni ale anului 2017 sunt efectele directe ale noii abordări manageriale, fundamentată pe un plan de investiții cu termene clare de realizare”, a precizat directorul general al Companiei Naționale Aeroporturi București, Bogdan Mîndrescu.

Compania Națională Aeroporturi București și-a început activitatea la data de 5 februarie 2010 și a fost înființată prin fuziunea societăților care gestionau aeroporturile bucureștene: Aeroportul Internațional Henri Coandă București și Aeroportul Internațional București Băneasa Aurel Vlaicu.

viewscnt
Afla mai multe despre
cnab