Afacerile Atu Tech urcă, investiții în zona de asistență tehnică telefonică post-achiziție

Afacerile Atu Tech urcă, investiții în zona de asistență tehnică telefonică post-achiziție
Profit.ro
Profit.ro
scris 29 ian 2020

Atu Tech (a2t.ro),  magazin online de sisteme de securitate, a înregistrat anul trecut vânzări de 43 de milioane de lei (circa 9 milioane de euro), în creștere cu 37%  față de anul anterior.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Evoluția vine pe fondul unui interes mai mare din partea consumatorilor pentru sisteme de securitate. Un alt factor semnificativ în evoluția business-ului în 2019 a fost generat de investițiile în zona de asistență tehnică telefonică post-achiziție.

Fashion Days a trecut pentru prima dată pe profit și pregătește intrarea în alte țări și magazine offline CITEȘTE ȘI Fashion Days a trecut pentru prima dată pe profit și pregătește intrarea în alte țări și magazine offline

În 2019, segmentul cu cele mai  mari vânzări la Atu Tech a fost reprezentat de echipamentele de supraveghere video, fiind cele mai cunoscute și utilizate sisteme de securitate, atât pentru aplicațiile rezidențiale, cât și pentru cele profesionale. În preferințele românilor s-au aflat camerele de supraveghere cu rezoluții superioare, de 4 până la 8 megapixeli, în comparație cu echipamentele pe rezoluție Full HD – care, până în 2019, erau cele mai căutate.

A doua categorie importantă în vânzările Atu Tech este cea a sistemelor de alarmă, cu o creștere semnificativă pe sistemele wireless, ușor de instalat și utilizat, cu control de pe dispozitive mobile. Ușurința în utilizare, dar și controlul prin aplicația de mobil sunt punctele forte în decizia de cumpărare a acestor tipuri de sisteme de alarmă, în detrimentul celor profesionale, în special pentru utilizări rezidențiale.

A treia cea mai populară categorie de produse în vânzările Atu Tech de anul trecut a fost  reprezentată de automatizările de porți, tot mai populare datorită plusului de confort și siguranță pe care le garantează.

„Pentru 2020 estimăm o creștere a business-ului de aproximativ 20%. Ne așteptăm ca tendințele în vânzări de anul trecut să se mențină și în 2020. Ne-am bucurat anul trecut și de o creștere a solicitărilor pentru serviciile de instalare și mentenanță, tendință care ne-a determinat să mărim echipa în departament, să eficientizăm procesul de alocare de lucrări către rețeaua de instalatori, dar și să recrutăm noi parteneri”, spune Sorin Felea, director Atu Tech (a2t.ro).

În 2020, Atu Tech va continua diversificarea portofoliului de produse și completarea gamelor deja existente, investind în stocuri de produse de ultimă generație, în consolidarea relațiilor cu furnizorii, dar și în atragerea de noi distribuitori autorizați.

Atu Tech (a2t.ro) este cel mai mare magazin online de sisteme de securitate din România, potrivit cifrei de afaceri.

Compania, înființată in 2011, are sediul în Sibiu și a înregistrat anul trecut o cifră de afaceri de 9 milioane de euro.

Magazinul online a2t.ro comercializează peste 4.000 produse, din categorii precum sisteme de supraveghere video, sisteme de alarmă, control acces, automatizări porți, interfoane și videointerfoane, sisteme anti incendiu și de sonorizare, instalații electrice, rețele și telefonie etc.

Atu Tech dispune de o rețea de peste 600 de instalatori parteneri, prin care poate oferi astfel de servicii la nivel național.

viewscnt
Afla mai multe despre
atu tech
sisteme de securitate