Afacerile Re/Max România au crescut cu aproximativ 30% anul trecut, la 2 milioane de euro

Afacerile Re/Max România au crescut cu aproximativ 30% anul trecut, la 2 milioane de euro

Răzvan Cuc, director regional Re/Max România

Profit.ro
Profit.ro
scris 16 ian 2018

Franciza de agenții imobiliare Re/Max România, parte a liderului mondial în real-estate și franciza numărul 1 la nivel global pe acest segment, a înregistrat o creștere afacerilor de 30% anul trecut, până la 2 milioane de euro, în contextul în care numărul tranzacțiilor imobiliare intermediate a crescut cu 50%.

Potrivit datelor centralizate de companie, Re/Max a intermediat anul trecut peste 1.500 de tranzacții imobiliare, în creștere cu 50% comparativ cu 2016. Din tranzacțiile efectuate, 57% au fost vânzări, iar 43% închirieri. Cea mai mare tranzacție intermediată pe segmentul rezindențial a fost de peste 1,5 milioane de euro, pentru un apartament din București.

„Afacerile Re/Max au continuat evoluția pozitivă și în 2017 și credem că această tendință se va păstra și în perioada următoare. Numărul tranzacțiilor intermediate de birourile rețelei Re/Max România din 13 orașe a crescut comparativ cu anul precedent, ajungând la peste 1.500 de vânzări, respectiv închirieri”, a declarat Răzvan Cuc, director regional Re/Max România.

VIDEO Un startup american fondat de 2 români a atras 1,8 milioane de dolari de la o companie din Arad CITEȘTE ȘI VIDEO Un startup american fondat de 2 români a atras 1,8 milioane de dolari de la o companie din Arad

Topul orașelor cu cele mai multe intermedieri anul trecut rămâne parțial similar cu cel înregistrat anul anterior, rezultat al potențialului de pe piețele respective, cât și al tradiției în domeniul imobiliar.

Astfel, birourile din Cluj-Napoca au intermediat cele mai multe tranzacții imobiliare, urmate în clasament de cele din București și Arad, oraș nou intrat în clasament.

„În ceea ce privește tipul de proprietăți tranzacționate de către companie, ponderea celor de pe segmentul rezidențial a fost de 74%. Restul de tranzacții au fost realizate pe segmentele: terenuri (10%), comercial (11%) și industrial (5%)”, a adăugat Răzvan Cuc.

Re/MaxRomânia a încheiat anul trecut cu 22 de birouri, peste 200 de agenți și șapte contracte de franciză semnate pentru birouri în curs de deschidere.

Printre cei catre au preluat francize Re/Max se află antreprenoul Octavian Bădescu, cel care și-a vândut, la finele lunii mai, compania Sameday Courier către eMag. Acesta a investiti într-o franciză RE/MAX în București. 

Și Adrian Alexandrov, logodnicul fostului ministru și lider PDL Elena Udrea, și-a deschis o companiei imobiliară proprie pe care a afiliat-o brandului Re/Max, informație anunțată de Profit.ro în exclusivitate. El a deschis un birou imobiliar în cartierul Primăverii din București, care funcționează sub numele Re/Max Estates.

În ceea ce privește 2018, reprezentanții companiei mizează pe un parcurs pozitiv al business-ului.

„În 2018, avem în vedere o creștere de 60% ca număr de birouri și agenți în linie cu strategia noastră de expansiune, iar ceea ce privește valoarea comisioanelor din tranzacții țintim o creștere cu 40%”, a declarat Răzvan Cuc.

Referitor la evoluția pieței imobiliare în 2018, reprezentanții companiei estimează o creștere temperată de 8% a segmentului rezidențial, cu accent pe piețele principale și anume orașele care sunt poli economici în România.

Potrivit previziunilor Re/Max, piața cea mai scumpă și cu cea mai mare creștere procentuală va fi în continuare reprezentată de Cluj-Napoca, în timp ce Bucureștiul va rămâne cel mai interesant pol de dezvoltare ca volume, atât pe segmentul rezidențial, cât și pe cel comercial.

Re/Max, companie, înființată în 1973 în Denver, are peste 115.000 de agenți afiliați în 7.000 de birouri aflate în circa 100 de țări din întreaga lume. În Europa, Re/Max este prezent în 33 de țări, cu peste 1.600 birouri și 17.000 de agenți.

Urmărește-ne și pe Google News
viewscnt
Afla mai multe despre
re/max
franciza
agentie imobiliara