Acțiunile Syngenta, cu activități și în România, scad pe fondul temerilor că preluarea de către ChemChina va fi întârziată

Acțiunile Syngenta, cu activități și în România, scad pe fondul temerilor că preluarea de către ChemChina va fi întârziată
Andra Oprescu
Andra Oprescu
scris 24 oct 2016

ChemChina nu a prezentat autorităților europene antitrust soluții pentru a evita blocarea preluării producătorului elvețian de semințe și pesticide Syngenta, cu activități și în România, deși termenul limită în acest sens era vineri, informează Bloomberg. Vestea a îngrijorat investitorii, care se tem că finalizarea tranzacției ar putea fi întârziată din acest motiv.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

1 aprilie - Profit Health.forum Radiografia cheltuielilor din sănătate - cu sprijinul: Arpim, Bristol Meyers Squibb, Roche, Stada, MSD, UCB Pharma Romania
9 aprilie - Eveniment Profit.ro - Investiții vs Deficit: Provocări și riscuri sub impactul datoriei și deficitelor publice în creștere
23 aprilie - Maratonul de Educație Financiară

Astfel, acțiunile Syngenta erau în scădere 7,6% după apariția informațiilor. Pentru a calma reacția din piață, Syngenta a declarat că poartă discuții “constructive” cu autoritățile europene în legătură cu tranzacția și va oferi marți detalii despre acest subiect.

La începutul anului, Syngenta a agreat o ofertă de preluare din partea companiei chineze cu capital de stat China National Chemical Corp. (ChemChina) în schimbul a 43 miliarde de dolari. Tranzacția va fi cea mai mare achiziție internațională realizată până în prezent de o companie chineză. Cele două companii speră să încheie tranzacția până la finele acestui an.

Comisia Europeană urmează să stabilească până pe 28 octombrie dacă va aproba preluarea fără condiții suplimentare sau va lansa o investigație aprofundată, care ar putea întârzia finalizarea tranzacției.

Dacă se va concretiza, preluarea Syngenta va propulsa ChemChina în topul producătorilor de pesticide și semințe pentru agricultură și va ajuta compania chineză să își extindă prezența pe piețele internaționale.

Syngenta deține operații în peste 90 de țări și are aproximativ 28.000 de angajați. În România, compania este prezentă prin Syngenta Agro, cel mai mare jucător pe piața locală de semințe și produse pentru protecția plantelor.

viewscnt
Afla mai multe despre
chemchina
syngenta
preluarea
pesticide
industria chimica
antitrust
tranzactie
seminte
agricultura
agribusiness