Agricover Credit IFN împrumută 20 de milioane de euro de la BERD

Agricover Credit IFN împrumută 20 de milioane de euro de la BERD
Profit.ro
Profit.ro
scris 2 aug 2022

Agricover Credit IFN, divizia de finanțare a grupului Agricover, controlat de omul de afaceri iranian Jabbar Kanani, unul dintre principalii jucători pe piața locală agricolă, se împrumută cu 20 de milioane de euro de la BERD.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

BERD este acționar al Agricover.

Împrumutul face parte din Cadrul de Reziliență și Mijloace de Subzistență al BERD, de 2 miliarde de euro, cadru ce are ca scop susținerea țărilor și companiilor afectate de războiul asupra Ucrainei.

PepsiCo a preluat 20% din acțiunile producătorului Aqua Carpatica, controlat în România de Jean Valvis, cu perspectiva de a duce produsul românesc în SUA CITEȘTE ȘI PepsiCo a preluat 20% din acțiunile producătorului Aqua Carpatica, controlat în România de Jean Valvis, cu perspectiva de a duce produsul românesc în SUA

Compania, client BERD din 2018, este deținută integral de către Agricover Holding, în care BERD este acționar.

Până în prezent, BERD a investit aproape 9,7 miliarde de euro în 488 de proiecte în România.

Agricover Credit IFN furnizează produse financiare exclusiv fermierilor din sectoarele vegetal și zootehnic.

Grupul Agricover Holding, din care face parte și Agricover Credit IFN,  are peste 1.000 de angajați și servește circa 5.700 de clienți fermieri.

Grupul Agricover derulează afaceri în valoare totală de peste 3,5 miliarde de lei și deservește un portofoliu de 9.200 de clienți fermieri profesioniști, care exploatează peste 2,6 milioane de hectare de teren arabil la nivel național.

La sfârșitul anului 2021, în cadrul subsidiarelor Agricover Holding își desfășurau activitatea 470 de angajați.

Agricover Holding SA este deținută de Jabbar Kanani, cu o participație de 87,269% din capitalul social subscris și vărsat, alături de Banca Europeană pentru Reconstrucție și Dezvoltare (BERD), care deține 12,727% din acțiunile Agricover Holding iar restul de 0,004% fiind deținut de acționari tip listă. Adama Agriculture B.V., membră a Grupului Syngenta, unul dintre cei mai mari producători mondiali de produse pentru protecția plantelor și semințe certificate, deține 10% din acțiunile Agricover S.A.

viewscnt
Afla mai multe despre
siguranța alimentară
berd