Agricover și-a menținut anul trecut afacerile din agricultură la 1,2 miliarde lei

Agricover și-a menținut anul trecut afacerile din agricultură la 1,2 miliarde lei
Profit.ro
Profit.ro
scris 17 mar 2016

Grupul Agricover, care a dezvoltat o platformă integrată de soluții pentru afacerile din agricultură, a obținut anul trecut o cifră de afaceri de 1,19 miliarde lei (267 de milioane de euro), similară cu cea din 2014, pe fondul reducerii producției agricole din România și a scăderii prețurilor pe plan mondial, potrivit rezultatelor publicate, joi, de grup.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Potrivit grupului, piața de afaceri agricole a fost afectată în 2015 atât de scăderea producției agricole a României cu peste 30%, din cauza secetei prelungite, urmată de scăderea semnificativă a prețurilor pe piețele internaționale, scrie News.ro

De asemenea, piața inputurilor agricole - semințe, pesticide, îngrășăminte, motorină - a stagnat în 2015, pentru prima dată în ultimii 10 ani.

„În acest context, Agricover s-a axat pe o serie de măsuri ce au vizat în principal eficiența operațională, precum reașezarea echipelor din teren, pentru o mai bună gestionare și deservire a unui număr în creștere de clienți și dezvoltarea unor noi soluții de automatizare a proceselor care să permită creșterea volumului de tranzacții și reducerea timpilor de răspuns”, arată grupul Agricover, într-un comunicat.

În 2015, Agricover a derulat investiții în procesarea cărnii în infrastructura de preluare și depozitare a cerealelor și oleaginoaselor.

Lazea: Privații să preia școli profesionale agricole. Manea: E mai ușor să aduci agronomi din Franța CITEȘTE ȘI Lazea: Privații să preia școli profesionale agricole. Manea: E mai ușor să aduci agronomi din Franța

Deschisă în luna iulie 2015, linia de business a atins la finalul anului capacitatea de abatorizare de 1.200 capete pe zi. De asemenea, investițiile au vizat completarea dotării și informatizarea activităților din baze și silozuri.

Numărul de angajați din operațiunile de agribusiness a crescut la 726 în 2015, de la 542 în 2014, în principal ca urmare a dezvoltării abatorului. Grupul Agricover are, în prezent, peste 850 angajați.

În 2016, Agricover menționează că se va axa, în principal, pe consolidarea poziției de piață, pe stabilizarea liniilor noi de afaceri și pe continuarea creșterii eficienței organizaționale.

'Managementul riscului rămâne o prioritate centrală pentru Agricover în 2016, în contextul în care dezvoltarea operațiunilor de Agribusiness presupune creșterea numărului de clienți deserviți, în special în zona clienților mici și mijlocii”, se mai arată în comunicatul grupului.

Agricover este platforma integrată de soluții specializate pentru dezvoltarea afacerilor fermierilor români. Grupul a fost fondat în 2000, prin fuziunea dintre Comcereal Buzău și Ulvex. Ulterior, Agricover și-a extins afacerile în domeniul agriculturii. 

viewscnt
Afla mai multe despre
agricover