Bulgaria ridică interdicția asupra importurilor de cereale ucrainene

Bulgaria ridică interdicția asupra importurilor de cereale ucrainene
Profit.ro
Profit.ro
scris 14 sep 2023

Deputații bulgari au votat pentru ridicarea interdicției privind importurile de cereale ucrainene începând cu 15 septembrie 2023. Decizia a fost luată cu 124 de voturi pentru. 69 de deputați au fost împotrivă (opoziia) și 8 s-au abținut, potrivit radioului bulgar BNR.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Încă de la începutul discuțiilor parlamentare, ministrul responsabil Kiril Vatev a declarat că va fi sporit controlul tuturor mărfurilor ucrainene, scrie G4Media.ro.

Prețul record al uleiului de măsline a scumpit paella în Spania CITEȘTE ȘI Prețul record al uleiului de măsline a scumpit paella în Spania

În urmă cu o zi, guvernul a prezentat date potrivit cărora Bulgaria a pierdut în prezent 146 de milioane leva numai numai din TVA, din cauza interdicției de import și ar mai pierde încă 40 de milioane de leva pe lună odată cu potențiala prelungire a acestei interdicții.

În luna mai, UE a prelungit cu un an importul scutite de taxe vamale de produse agricole ucrainene pentru a ajuta Kievul aflat în conflict, ale cărui principale canale de export prin Marea Neagră au fost întrerupte de Rusia.

Acest lucru a dus la dublarea exporturilor de cereale ucrainene către Europa, fapt din cauza căruia cele mai afectate au fost cinci țări – Bulgaria, România, Polonia, Ungaria și Slovacia.

După ce le-a acordat inițial un ajutor financiar de 150 de milioane de euro (27 de milioane pentru Bulgaria), Comisia Europeană a permis și interzicerea temporară a importului a patru bunuri agricole ucrainene (grâu, porumb, rapiță și semințe de floarea soarelui) în cele cinci țări.

 

viewscnt
Afla mai multe despre
bulgaria
cereale