Câte milioane de tone de alimente au plecat din porturile ucrainene după semnarea acordului internațional

Câte milioane de tone de alimente au plecat din porturile ucrainene după semnarea acordului internațional
Profit.ro
Profit.ro
scris 18 sep 2022

Un număr total de 165 de nave, având la bord 3,7 milioane de tone de produse agricole, au plecat din porturile ucrainene de la Marea Neagră, de la semnarea acordului internațional intermediat de ONU și Turcia, a anunțat duminică Ministerul ucrainean al Infrastructurii, informează Reuters, preluată de Agerpres.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Acordul semnat în data de 22 iulie la Istanbul prevede instaurarea unor culoare securizate cu scopul de a permite exportul de cereale blocate în Ucraina.

ULTIMA ORĂ Comisia Europeană propune tăierea a 65% din fondurile europene ale Ungariei CITEȘTE ȘI ULTIMA ORĂ Comisia Europeană propune tăierea a 65% din fondurile europene ale Ungariei

Ministerul Infrastructurii de a Kiev a adăugat că alte 10 nave încărcate cu 169.300 de tone de produse agricole sunt programate să plece duminică din porturile ucrainene de la Marea Neagră. "La ora locală 10.00 a.m. opt nave au plecat din portul Odesa și alte două își așteaptă rândul și condiții favorabile de navigație", a informat Ministerul ucrainean al Infrastructurii, într-un comunicat de presă.

Exporturile de cereale ale Ucrainei s-au redus dramatic după invazia rusească de la finele lunii februarie, care a blocat porturile ucrainene de la Marea Neagră, ceea ce a dus la creștere a prețurilor globale la alimente și a generat temeri referitoare la o criză alimentară în Africa și Orientul Mijlociu.

viewscnt
Afla mai multe despre
exporturi cereale ucraina
porturi blocate ucraina
razboi rusia ucraina