Comisia Europeană a semnat decizia pentru cote de pescuit în România

Comisia Europeană a semnat decizia pentru cote de pescuit în România
Profit.ro
Profit.ro
scris 25 oct 2018

Comisia Europeană a adoptat miercuri o propunere privind posibilitățile de pescuit în 2019 pentru cele mai importante stocuri comerciale de pește din Marea Neagră.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Cota de pescuit și limita de captură pentru speciile șprot și calcan sunt împărțite între Bulgaria și România, scrie Agerpres.

Propunerea se bazează pe avizul științific al Comitetului Științific, Tehnic și Economic pentru Pescuit (STECF) și urmează planul multianual de gestionare a pescuitului de calcan din Marea Neagră, aprobat de Comisia Generală pentru Pescuit în Marea Mediterană (GFCM).

EXCLUSIV Accizele cresc din ianuarie, după o pauză de 2 ani. Scumpiri la carburanți, țigări, bere, electricitate. Noi date - anunțate la Profit Energy.forum CITEȘTE ȘI EXCLUSIV Accizele cresc din ianuarie, după o pauză de 2 ani. Scumpiri la carburanți, țigări, bere, electricitate. Noi date - anunțate la Profit Energy.forum

Pentru calcan, Comisia a ținut cont de planul multianual de gestionare al CGPM și a propus o limită de captură de 114 tone, distribuită în mod egal între Bulgaria și România. De asemenea, va fi o limitare a perioadei de pescuit pentru calcan la 180 de zile pe an și o interzicere completă timp de două luni (15 aprilie - 15 iunie), pentru regenerarea speciilor.

Având în vedere stocul stabil pentru șprot, Comisia a propus menținerea unei limite de captură de 11,475 tone, din care 70% va fi alocată Bulgariei și 30% României.

viewscnt
Afla mai multe despre
comisia europeana
peste
marea neagra