CONFIRMARE Holde Agri Invest intră pe nișa agro-tech, inclusiv cu directorul de marketing al Google și YouTube România

CONFIRMARE Holde Agri Invest intră pe nișa agro-tech, inclusiv cu directorul de marketing al Google și YouTube România
scris 6 aug 2020

Holde Agri Invest, un holding anunțat în premieră de Profit.ro și lansat cu ținta de a deveni principal jucător în agricultură, intră pe o nouă nișă de piață, devenind investitor în startup-ul Agrocity, dar și primul client care va folosi soluția firmei.

Profit.ro a anunțat recent intrarea Holde Agri pe această nișă, prin înființarea unei societăți de software, Agrocity Technologies, proiect în care a atras deja și trei persoane fizice, printre care și pe directorul de marketing al Google România și YouTube România, Dan Oros.

 

 

Potrivit datelor termene.ro, Agrocity Technologies are un capital social de 990 lei și va desfășura activități de realizare a soft-ului la comandă (software orientat client).

VIDEO Galaxy Watch 3 aduce noutăți puține, dar impresionează prin design CITEȘTE ȘI VIDEO Galaxy Watch 3 aduce noutăți puține, dar impresionează prin design

În afară de Holde Agri Invest și Dan Oros, în acționariat mai sunt prezenți Radu Antonio Primera Lanoy și Marius Ciprian Pașca.

În urma investiției în AgroCity, Holde Agri Invest deține o participație minoritară în startup. Holde deține în prezent două ferme, situate în Roșiorii de Vede și Buciumeni, care operează peste 7.000 de hectare. După ce a atras cu succes 12 milioane lei de la investitorii de la Bursa de Valori București în iunie 2020, Holde este în prezent în proces de extindere suplimentară și se așteaptă să închidă anul acesta cu un total de 10.000 de hectare de teren exploatat.

Obiectivul Holde este de a deveni unul dintre cei mai mari jucători români pe piața agricolă locală, cu un portofoliu de minim 20.000 hectare de teren operat în următorii 10 ani. Pentru a atinge acest obiectiv, Holde își propune să investească peste 50 de milioane de euro în dezvoltarea afacerii, să promoveze o afacere agricolă modernă, în care eficiența și excelența operațională reprezintă principalele ingrediente din spatele rezultatelor.

„Agricultura este un sector strategic al economiei românești, dar care încă nu beneficiază suficient de digitalizare. La Holde, credem în agricultura durabilă și performantă iar pentru a realiza acest lucru, este esențial să ne bazăm pe tehnologie. Când am înființat Holde, ne-a fost clar că exploatarea terenurilor va fi doar una dintre direcțiile activității noastre, cealaltă fiind investițiile în companii și start-up-uri ce dezvoltă tehnologii agricole de ultimă generație. Suntem foarte încântați de investiția noastră și de parteneriatul cu AgroCity, deoarece considerăm că va aduce numeroase avantaje atât pentru fermele deținute de Holde", spune Iulian Cîrciumaru, Președinte Consiliu Holde Agri Invest.

EXCLUSIV Șerban Mihai Roibu, fiul fostului trezorier PSD, Aristide Roibu, vinde 20% din terenul fermei sale de vaci. Tranzacția, în topul din acest an CITEȘTE ȘI EXCLUSIV Șerban Mihai Roibu, fiul fostului trezorier PSD, Aristide Roibu, vinde 20% din terenul fermei sale de vaci. Tranzacția, în topul din acest an

„Există un potențial mare de a crește productivitatea sectorului agricol românesc prin utilizarea datelor și a tehnologiei într-o manieră mult mai eficientă. Ne bucurăm să colaborăm cu Holde deoarece rezonăm cu misiunea lor de a dezvolta agricultură inovatoare și sustenabilă, și credem că tehnologia are un rol cheie în a crește productivitatea acestei industrii. De asemenea, am găsit în Holde o echipă de profesioniști cu experiență și expertiză în agricultură extrem de valoroasă, dar și cu o mare deschidere spre tehnologie și inovație”, a declarat Marius Pașca, CEO și cofondator AgroCity.

Soluția AgroCity digitalizează operațiunile unei ferme agricole, inclusiv producția, predicția și analiza datelor, precum și gestionarea terenurilor luate în arendă. Soluția se adresează fermierilor care operează ferme de cel puțin 500 de hectare. Planul pentru 2020 este de a atinge 12.000 de hectare de teren gestionate cu ajutorul soluției și 30.000 de hectare până în 2021. Startup-ul vizează pe viitor și extinderea internațională.

Conceptul pentru Holde a fost inventat în 2016 de patru antreprenori români, Liviu Zăgan, Robert Maxim, Matei Georgescu și Alexandru Covrig. În 2017, fondatorii și-au unit forțele cu echipa companiei locale de asset management, Certinvest și împreună, în 2018, au stabilit modelul de afaceri inovator din spatele Holde Agri Invest SA.

La scurt timp, Holde a primit prima investiție externă de la Vertical Seven Group, un fond stabilit de antreprenorii români Iulian Cîrciumaru și Andrei Crețu.

După închiderea plasamentului privat, Holde Agri Invest SA are 52 de acționari. Vertical Seven Group rămâne cel mai mare acționar al Holde, cu 19,6% din companie, în timp ce restul investitorilor dețin între 9% și 0,1% în afacere.

Modelul de business prevede ca niciun acționar să nu dețină o participație majoritară în cadrul companiei.

viewscnt
Afla mai multe despre
holde agri invest
agrocity technologies
google
marketing
agricultura