Daniel Constantin, la final de mandat: O să mă gândesc ce voi face de acum încolo. Aștept oferte

Daniel Constantin, la final de mandat: O să mă gândesc ce voi face de acum încolo. Aștept oferte

Sursa foto: Agerpres

scris 13 nov 2015

Daniel Constantin a declarat vineri, într-o conferință la finalul mandatului de ministru al Agriculturii, că nu s-a gândit ce va face în viitor, însă așteaptă oferte. El a mai spus că premierul desemnat Dacian Cioloș nu s-a consultat cu partidele pentru alegerea miniștrilor tehnocrați și toate alegerile îi vor aparține exclusiv acestuia.

"Atunci când ești angrenat în activitatea unui minister, nu ai foarte mult timp să te gândești la proiectele personale. O să mă gândesc din momentul în care o să predau toate aceste dosare către viitorul ministru, orice e posibil. Aștept oferte", a spus Constantin râzând.

Constantin a condus ministerul Agriculturii în ultimii trei ani și jumătate și crede că cea mai mare realizare profesională a fost reducerea TVA la alimente, aceasta fiind una dintre deciziile Guvernului la care a contribuit și el.

Nu va contribui, însă, la desemnarea succesorului său la minister, chiar dacă zilele trecute s-a consultat cu premierul desemnat Dacian Cioloș.

"Am discutat cu premierul desemnat Dacian Cioloș, dar nu i-am făcut nicio recomandare. Cunoaște foarte bine sectorul și oamenii care lucrează în agricultură", a spus Constantin.

El a mărturisit însă că este extrem de bucuros că viitorul prim ministru vine din zona agriculturii și e convins că, din acest motiv, va acorda atenția necesară domeniului.

"Am văzut tot felul de știri că vor propune partidele tehnocrați. Nu a existat o astfel de discuție cu noi și mă îndoiesc că ar fi existat cu un alt partid. Toate numele pe care le va propune probabil că le va decide domnia sa, fără să aibă propuneri de la partide", a afirmat Constantin.

Cel mai vehiculat nume pentru postul de ministru al Agriculturii în guvernul Cioloș este al lui Achim Irimescu, fost secretar de stat în minister între 2012 și 2014.
 

viewscnt
Afla mai multe despre
constantin
agricultura
final
mandat