Defrișările fără milă din România, subiect în New York Times. Ce au descoperit jurnaliștii americani în pădurile din țară

Defrișările fără milă din România, subiect în New York Times. Ce au descoperit jurnaliștii americani în pădurile din țară
Profit.ro
Profit.ro
scris 8 sep 2022

Pădurile din România sunt sacrificate pentru energia verde! Fenomenul a ajuns în vizorul jurnaliștilor de la New York Times, care titrează că țările din Europa Centrală și de Est profită de subvențiile oferite de Uniunea Europeană pentru arderea lemnului și recurg la tăierea pădurilor seculare pentru a produce energie prin arderea lemnului. Mai mult, jurnaliștii au filmat în țara noastră cum mii de bușteni sunt distruși și ajung în fabricile de peleți.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

România are două treimi din pădurile virgine ale Uniunii Europene, însă acestea dispar pe zi ce trece, din cauza arderilor pentru energia verde. Pentru acest fapt, am ajuns și în presa internațională. Zilnic, mii de bușteni sunt încărcați în camioanele celui mai mare producător de peleți din România, iar apoi sunt aruncați în polizoare, pentru procesare, arată Realitatea.net.

FOTO După 2 autocare a venit rândul unui TIR - S-a blocat în Pasajul Unirii, proaspăt reabilitat CITEȘTE ȘI FOTO După 2 autocare a venit rândul unui TIR - S-a blocat în Pasajul Unirii, proaspăt reabilitat

Cu toate că reprezentanții companiei spun că acest proces este perfect legal și că produsul lor nu emite gaze cu efecte de seră, specialiștii avertizează că arderea lemnului degajă în atmosferă mai multe substanțe nocive decât arderea cărbunelui sau a petrolului.

Potrivit datelor prezentate de Agenția de Investigații de Mediu, majoritatea fabricilor producătoare de peleți din România au primit resurse importante chiar din pădurile protejate ale țării.

Cu toate că legea spune că proprietarii de păduri private sau de stat trebuie să înlocuiască copacii tăiați cu alții noi, în termen de doi ani, grupurile ecologiste au demonstrat, de-a lungul timpului, că acest lucru nu s-a întâmplat niciodată.

viewscnt
Afla mai multe despre
padure
lemn
defrisari