Cerealele ucrainene ajung în UE și nu în țări sărace, acuză Putin și amenință cu o limitare a acestor exporturi

Cerealele ucrainene ajung în UE și nu în țări sărace, acuză Putin și amenință cu o limitare a acestor exporturi
Profit.ro
Profit.ro
scris 7 sep 2022

Președintele rus Vladimir Putin acuză faptul că o majoritate a exporturilor de cereale ucrainene ajung în state membre ale Uniunii Europene (UE) și nu în țări sărace, ceea ce ridică un risc al unei ”catastrofe umanitare”, relatează AFP.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

”Aproape toate cerealele exportate de Ucraina sunt trimise nu în țări în curs de dezvoltare și în țările cele mai sărace, ci în țările Uniunii Europene (UE)”, a denunțat el la Forumul Economic al Estului (EEF), dedicat Asiei, la Vladivostok, în Extremul Orient rus, scrie News.ro.

EXCLUSIV Daea discută cu Asociația Producătorilor de Zahăr din zona Luduș un transfer al fabricii pe care gigantul francez Tereos vrea să o închidă. Interes și din partea Scandia Food, liderul pieței conservelor CITEȘTE ȘI EXCLUSIV Daea discută cu Asociația Producătorilor de Zahăr din zona Luduș un transfer al fabricii pe care gigantul francez Tereos vrea să o închidă. Interes și din partea Scandia Food, liderul pieței conservelor

”Acest lucru ar putea să conducă la o catastrofă umanitară fără precedent. Poate că ar trebui să reflectăm la limitarea exporturilor cerealelor și altor produse alimentare pe această cale”, a amenințat el.

”Mă voi consulta cu președintele turc (Recep Tayyip) Erdogan”, care a patronat Acordul de la Istanbul care permite exportul de cereale ucrainene, a continuat Putin.

Vladimir Putin face aceste declarații în contextul unor îngrijorări persistemte cu privire la securitatea alimentară mondială, afectată de consecințele Războiului rus în Ucraina.

Acordul de la Istanbul a permis o reluare a exporturilor de cereale ale Ucrainei, însă Rusia se plânge de mai multe săptămâni de blocarea exporturilor rusești alimentare, din cauza sancțiunilor impuse de Occident.

viewscnt
Afla mai multe despre
cereale
ucraina
exporturi