Directorul Aeroportului Iași: Au fost anulate cursele charter care transportau muncitori în Germania

Directorul Aeroportului Iași: Au fost anulate cursele charter care transportau muncitori în Germania
Profit.ro
Profit.ro
scris 10 apr 2020

Directorul Aeroportului Internațional Iași, Cătălin Bulgariu, a declarat că au fost anulate cursele charter care urmau să transporte, în cursul zilei de vineri, muncitori sezonieri spre Germania.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale
FOTO 4 perechi de pantofi esențiale oricărui bărbat CITEȘTE ȘI FOTO 4 perechi de pantofi esențiale oricărui bărbat

Potrivit sursei citate, prima aeronavă trebuia să decoleze la ora 13,00, spre Baden-Baden, iar cel de-al doilea zbor, care avea destinația Nuremberg, trebuia să decoleze la ora 13,30, scrie Agerpres.

"Așteptăm publicarea în Monitorul Oficial a unui ordin de ministru prin care se suspendă zborurile charter de astăzi (vineri n.r.). A intrat în vigoare ordonanța militară prin care se vorbește despre aprobarea curselor aeriene cu 48 de ore înainte de către statul român, ceea ce face ca astăzi (vineri n.r.) și mâine (sâmbătă n.r.) să nu existe zboruri. Din acest punct de vedere, zborurile de la ora 13,00 au fost anulate. În acest moment încercăm să discutăm cu firmele de recrutare care să preia oamenii și să îi ducă înapoi acasă, pentru că nu va fi niciun zbor astăzi (vineri n.r.)", a explicat Cătălin Bulgariu.

El a spus că aceste curse trebuiau efectuate în cursul zilei de joi, acestea fiind replanificate. Alte curse care urmau a fi efectuate în cursul zilei de sâmbătă au fost anulate la rândul lor.

Măsura survine după ce, în cursul zilei de joi, pe Aeroportul din Cluj s-au aflat peste 2.000 de persoane care au așteptat, la mică distanță unele de altele, să se îmbarce în aeronave spre Germania, unde urmau să lucreze ca sezonieri.

viewscnt
Afla mai multe despre
cătălin bulgariu
muncitori germania