Doi români, condamnați în Franța pentru că au cules prea multe ciuperci

Doi români, condamnați în Franța pentru că au cules prea multe ciuperci
scris 28 ian 2020

Două persoane originare din România au fost condamnate marți în Franța la 500 de euro amendă cu suspendare fiecare pentru o infracțiune inedită: au cules ilegal 266 de kilograme de ciuperci într-o pădure din estul acestei țări, informează AFP.

Parchetul a anunțat că va înainta apel la această decizie, scrie Agerpres.

În departamentul vizat, Haute-Saône, codul forestier autorizează culesul a maxim 5 kilograme de ciuperci de persoană, iar peste 10 kilograme recoltatul devine un delict.

Piața agro-alimentară Progresul, singura din Capitală în care se poate plăti cu cardul direct la tarabă, va fi redeschisă CITEȘTE ȘI Piața agro-alimentară Progresul, singura din Capitală în care se poate plăti cu cardul direct la tarabă, va fi redeschisă

Acuzații, în vârstă de 22 și 60 de ani, nu au fost prezenți la proces. Ei și-au recunoscut vinovăția de a fi condus culesul a 266 de kilograme de hribi în octombrie anul trecut în pădurea Corbenay, cu participarea a circa 40 de culegători români, plătiți cu circa 3 euro pe kilogram.

"Au fost scoase cantități astronomice", a subliniat Ministerul Public, reprezentat de Stephane Clement. Acesta a cerut trei luni de închisoare cu suspendare pentru fiecare dintre cei doi cetățeni români.

Cei doi bărbați judecați marți au fost arestați în octombrie de jandarmerie, la fel ca alte peste zece persoane, și un total de 400 de kilograme de ciuperci culese ilegal au fost confiscate într-o săptămână.

Ciupercile confiscate au fost distribuite unor asociații de caritate.

Dintre ceilalți culegători arestați, șase vor trebui să plătească amenzi de 300 de euro în cadrul unei ordonanțe penale.

viewscnt

Informaţiile publicate de Profit.ro pot fi preluate doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea în lead a sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.

Afla mai multe despre
ciuperci
franta