Firmele din domeniul zootehnic ar putea primi 18 milioane lei ca să cumpere tauri de reproducție, junici și vițele

Firmele din domeniul zootehnic ar putea primi 18 milioane lei ca să cumpere tauri de reproducție, junici și vițele
Profit.ro
Profit.ro
scris 16 sep 2016

Întreprinderile din domeniul zootehnic ar putea primi o schemă de ajutor de minimis de 18,15 milioane lei, pentru a-și achiziționa juninci și vițele din rase specializate de taurine, juninci din specia bubaline și tauri de reproducție din rase de carne, pentru creșterea valorii genetice a șeptelului de animale, potrivit unui proiect de hotărâre publicat de Ministerul Agriculturii.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

“Sumele reprezentând ajutoare de minimis se plătesc întreprinderilor începând cu data de 21 noiembrie 2016”, se arată în document.

Valoarea totală a ajutoarelor de minimis care se acordă unei firme nu poate depăși suma de 15.000 euro pe durata a trei exerciții financiare, în cursul exercițiului financiar actual și în cele două exerciții financiare precedente, arată proiectul de act normativ, scrie News.ro.

“Resursele financiare necesare aplicării schemei de ajutor de minimis prevăzute de prezenta hotărâre sunt de 18.150.000 lei și se asigură de la bugetul de stat, în limita prevederilor bugetare aprobate cu această destinație Ministerului Agriculturii și Dezvoltării Rurale pe anul 2016”, se precizează în proiect.

Cuantumul sprijinului financiar este de maximum 5.000 lei pentru o junincă din rasă specializată de taurine de lapte, respectiv maximum 2.500 lei pentru o vițea din rasă specializată de taurine de lapte achiziționată.

România a involuat în topul Fraser al libertății economice pe 2016, din cauza dreptului de proprietate, pieței muncii și birocrației CITEȘTE ȘI România a involuat în topul Fraser al libertății economice pe 2016, din cauza dreptului de proprietate, pieței muncii și birocrației

Fermierii vor primi, totodată, subvenții de maximum 6.000 lei pe cap junincă din rasă specializată de taurine de carne, respectiv maximum 3.000 lei pe cap vițea din rasă specializată de taurine de carne.

De asemenea, se oferă maximum 4.500 lei pentru fiecare junincă din specia bubaline achiziționată și maximum 8.000 lei ppentru un taur de reproducție din rase de carne achiziționat.

viewscnt
Afla mai multe despre
domeniul zootehnic
vaci