Germania sacrifică 48.000 de curcani după descoperirea mai multor focare de gripă aviară

Germania sacrifică 48.000 de curcani după descoperirea mai multor focare de gripă aviară
Profit.ro
Profit.ro
scris 23 ian 2017

Germania a sacrificat deja 45.000 de curcani weekendul trecut și va eutanasia alte 3.000 de păsări după descoperirea mai multor cazuri de gripă aviară în mai multe ferme aviare în care a fost detectată tulpina virală H5N8, au anunțat luni autoritățile din această țară, citate de Reuters.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Sacrificarea celor 45.000 de păsări din estul landului german Brandenburg a fost realizată după ce virusul H5N8 a fost descoperit într-o fermă din Dahme-Spreewald.

Autoritățile locale au spus că alți 3.000 de curcani vor fi eutanasiați în nordul landului Schleswig-Holstein, deși nu se știe deocamdată dacă fermele din acea regiune au fost infectate tot cu H5N8 sau cu o altă tulpină virală, scrie News.ro.

Tulpina H5N8 a fost descoperită în peste 100 de păsări sălbatice din Germania în ultimele săptămâni și mai multe epidemii de gripă aviară, izolate, au izbucnit în această țară, în pofida implementării unor reguli de igienă stricte și a unui ordin federal care a stipulat menținerea păsărilor domestice în interiorul crescătoriilor în zonele cu risc sporit.

VIDEO Un grup de producători de lapte au pulverizat lapte praf pe clădirile Consiliului European CITEȘTE ȘI VIDEO Un grup de producători de lapte au pulverizat lapte praf pe clădirile Consiliului European

Focarele de gripă aviară din Germania au fost de mai mică amploare decât cele din Franța, unde autoritățile au ordonat o sacrificare în masă - peste 800.000 de rațe -, după ce mai multe focare au fost confirmate în sud-vest, principala regiune producătoare de foie gras din această țară.

Tulpini diferite de gripă aviară s-au răspândit în Asia în săptămânile trecute, determinând sacrificarea câtorva milioane de păsări în Coreea de Sud și Japonia. Câteva infecții umane au fost semnalate în China.

viewscnt
Afla mai multe despre
germania
ciurcani
gripa aviara