Guvernul trimite 12 atașați agricoli în Europa, SUA, China, Turcia și Egipt, pentru a promova produse românești

Guvernul trimite 12 atașați agricoli în Europa, SUA, China, Turcia și Egipt, pentru a promova produse românești
Ovidiu Bărbulescu
Ovidiu Bărbulescu
scris 11 mai 2016

Ministerul Agriculturii va înființa 12 posturi de atașat agricol, care să promoveze produse agro-alimentare românești în mai multe state europene, precum și în Statele Unite ale Americii, în Israel și în țări arabe. Concursul pentru numirea acestora va fi accesibil doar salariaților ministerului.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

17 iunie - Eveniment Profit.ro - Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a. Parteneri: 123Credit, Cushman and Wakefield, Globalworth, imobiliare.ro, Meta Estate, Nordis
25 iunie - Medika TV - Maratonul Sănătății dentare. Parteneri: Maxilomed, Regina Maria Dental Clinics

Ministrul de resort, Achim Irimescu, afirmă că măsura a fost solicitată de către producătorii autohtoni, care doresc să exporte mai multe produse procesate sau de înaltă calitate, precum cele recent protejate la nivel european.

Primii 8 atașați agricoli vor fi trimiși în Germania, Spania, Turcia, Israel, Rusia, China, SUA și Egipt.

EXCLUSIV LISTA Guvernul pregătește atacul asupra Comisiei Europene cu brânză, fructe, covrigi, carne și miere CITEȘTE ȘI EXCLUSIV LISTA Guvernul pregătește atacul asupra Comisiei Europene cu brânză, fructe, covrigi, carne și miere

Concursul pentru numirea acestora va fi accesibil doar salariaților ministerului, care trebuie să demonstreze că stăpânesc limbi străine și politicile în domeniu.

Atașaților li se va asigura un salariu similar celui acordat pentru angajații din misiunile și reprezentanțele României din străinătate.

viewscnt
Afla mai multe despre
atasati agricoli
produse
agroalimentare
export