India impune taxe de 40% la exporturile de ceapă

India impune taxe de 40% la exporturile de ceapă
Profit.ro
Profit.ro
scris 21 aug 2023

India va impune până la 31 decembrie taxe de 40% la exporturile de ceapă, cu efect imediat, în încercarea de a îmbunătăți disponibilitatea legumei pe plan intern, a anunțat Ministerul de Finanțe, transmite Reuters.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente
27 mai - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a
30 mai - Maratonul Fondurilor Europene
6 iunie - Maratonul Energiei
13 iunie - Eveniment Profit: Piața de Capital.forum - Provocări pentru dezvoltarea piețelor și creșterea lichidității, Ediția a IV-a. Parteneri BCR, CEC Bank, Sphera, Teraplast

Rata anuală a inflației în India a urcat la 7,44 în iulie, de la 4,87% în iunie, în timp ce inflația pentru produsele alimentare a atins 11,5% - cel mai ridicat nivel din ianuarie 2020, scrie Agerpres.

TABEL Reducerile de preț la alimente pe care Consiliul Concurenței susține că le-a găsit în magazine CITEȘTE ȘI TABEL Reducerile de preț la alimente pe care Consiliul Concurenței susține că le-a găsit în magazine

În ultimele luni, prețurile la unele din cele mai folosite legume din India, inclusiv roșiile, ceapa, usturoiul, vinete, mazăre și ghimbir, au crescut de peste două ori. Aceste produse sunt atât de importante în cea mai populată țară din lume încât o creștere a prețurilor poate declanșa proteste. Unele partide politice la putere în India au pierdut alegerile pentru că nu au putut controla prețurile la ceapă, care alături de roșii sunt esențiale în alimentația de zi cu zi. Prețurile ridicate la alimente ar putea afecta eforturile băncii centrale de a stimula creșterea economică și a menține sub control inflația.

India spre îndreaptă spre cea mai uscată lună august din peste un secol, din cauza precipitațiilor reduse, au declarat pentru Reuters oficiali de la Departamentul Meteo. Nivelul scăzut al precipitațiilor ar putea afecta randamentele culturilor de vară, de la orez la boabe de soia, ceea ce va duce la creșterea prețurilor și la un nivel ridicat al inflației pentru produsele alimentare.

viewscnt
Afla mai multe despre
india
ceapa