Lumea bea mai puțină cafea într-o perioadă în care angajații din birouri stau acasă

Lumea bea mai puțină cafea într-o perioadă în care angajații din birouri stau acasă
scris 13 iul 2020

Consumul mondial de cafea ar urma să scadă în acest an pentru prima dată după 2011, prognozează Departamentul american al Agriculturii (USDA), transmite Bloomberg.

Principalul motiv este declinul vânzărilor cafenelelor și restaurantelor, care în mod normal sunt responsabile pentru 25% din cerere, și ar putea dura ceva timp până când lucrurile vor reveni la normal, scrie Agerpres.

Un programator român a recunoscut în SUA o schemă frauduloasă cu criptomonede, \ CITEȘTE ȘI Un programator român a recunoscut în SUA o schemă frauduloasă cu criptomonede, "pe spinarea idioților și oilor"

Într-o lume care lucrează de acasă, mersul zilnic la cafea pentru doza zilnică de cafeina a dispărut iar acest fenomen afectează fiecare mare regiune. Firma de cercetare Marex Spectron estimează că la nivel global peste 95% din piața cafelei "out-of-home" a fost închisă la un anumit punct pe perioada pandemiei.

O relansare anemică a cererii de cafea ar putea fi un fenomen devastator pentru cele aproximativ 125 de milioane de persoane din întreaga lume care își asigură mijloacele de trai de pe urma cafelei. Cultivatorii de cafea se confruntau deja cu probleme după ce mai mulți ani de recolte consistente au declanșat o situație de tip "bear market" pentru piața cafelei.

Analiștii de la Citigroup Inc. prognozează că în a doua jumătate a acestui an cotațiile futures la boabele de cafea arabica ar putea scădea cu 10% până la aproximativ 90 de cenți livra, în apropiere de punctul de break-even. 

viewscnt
Afla mai multe despre
cafea
departamentul american al agriculturii