Ministerul Agriculturii din Franța a revizuit în creștere estimările privind producția de vin din 2020

Ministerul Agriculturii din Franța a revizuit în creștere estimările privind producția de vin din 2020
Profit.ro
Profit.ro
scris 10 nov 2020

Ministerul Agriculturii din Franța a revizuit în creștere estimările privind producția de vin din 2020, apreciind că ploile din timpul recoltării strugurilor în regiunea Charentes au majorat volumele de producție, transmite Reuters.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente
30 mai - Maratonul Fondurilor Europene. Parteneri: BCR, BRD, CEC
4 iunie - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a. Parteneri: 123Credit, Cushman and Wakefield
6 iunie - Maratonul Energiei
13 iunie - Eveniment Profit: Piața de Capital.forum - Provocări pentru dezvoltarea piețelor și creșterea lichidității, Ediția a IV-a. Parteneri BCR, BVB, CEC Bank, Infinity Capital Investments, Sphera, Teraplast

Producția totală de vin se va situa în acest an la 44,7 milioane hectolitri, a previzionat marți Ministerul Agriculturii din Franța, după ce luna trecută estima 44,1 milioane hectolitri. În septembrie, ploile din Charentes, regiunea din vestul țării celebră pentru brandul său de coniac, au ajutat la majorarea recoltei de struguri, scrie Agerpres.

ULTIMA ORĂ PSD impune în Parlament redeschiderea tuturor piețelor, târgurilor și talciocurilor CITEȘTE ȘI ULTIMA ORĂ PSD impune în Parlament redeschiderea tuturor piețelor, târgurilor și talciocurilor

O producție de 44,7 milioane hectolitri ar reprezenta o creștere cu 6% față de nivelul de anul trecut și un avans de 1% față de media din ultimii cinci ani, precizează autoritățile de la Paris.

Dar efectele secetei din această vară a determinat Ministerul Agriculturii din Franța să reducă estimările pentru regiunea Bordeaux, unde producția de vin ar urma să fie cu 9% sub media din ultimii cinci ani.

În zona Champagne producția ar urma să fie ușor mai ridicată decât prognoza anterioară, deși producția totală pentru regiune ar urma să fie cu 20% sub media din ultimii cinci ani, reflectând decizia producătorilor de a colecta mai puțini struguri, pentru a contracara impactul crizei provocate de pandemia de coronavirus (COVID-19).

viewscnt
Afla mai multe despre
franta
vin