Ministrul Mediului: Cifre șocante în raportul Inventarului Forestier Național. Confirm astăzi că în România se taie într-un an aproximativ 38,6 milioane de metri cubi de lemn

Ministrul Mediului: Cifre șocante în raportul Inventarului Forestier Național. Confirm astăzi că în România se taie într-un an aproximativ 38,6 milioane de metri cubi de lemn
scris 22 nov 2019

Ministrul Mediului, Apelor și Pădurilor, Costel Alexe, spune că Inventarul Forestier Național arată "cifre șocante", respectiv că în România se taie anual peste 38 de milioane de metri cubi de lemn și că în ultimii ani Guvernul PSD a ascuns cifrele oficiale și a permis tăierea fără autorizație a 60 de milioane de metri cubi de lemn.

Ministrul Mediului, Apelor și Pădurilor a afirmat, vineri, într-o conferință de presă, că Raportul Inventarului Forestier Național arată "cifre șocante" pe care i-a "venit greu” să le creadă, scrie News.ro.

"Pot să vă confirm astăzi că în România se taie într-un an de zile aproximativ 38,6 milioane de metri cubi de lemn, chiar dacă în raportul acestui ciclu II avem marja de 4,6 - 4,75, imaginați-vă că am putea să avem cu 4,75 la sută mai mult decât cei 38,6 prezentați în raport și chiar dacă am avea cu 4,75 la sută mai puțin decât cifra oficială 38,6, oricum este un dezastru pentru ceea ce se întâmplă astăzi cu fondul forestier al României. Faptul că acest raport a fost ținut la sertar mai bine de un an de zile de către fosta conducere a ministerului este cu atât mai grav.  A aflat de situație și, în loc să-și asume și să caute soluții, au încercat să mușamalizeze datele și să-l denigreze pe domnul Marin Gheorghe (șeful Serviciului Inventar Forestier Național - n.r.) și echipa sa”, a afirmat Costel Alexe.

Philip Morris România a lansat ”Unsmoke Romania”, prima campanie împotriva fumatului demarată în România de o companie din industria tutunului CITEȘTE ȘI Philip Morris România a lansat ”Unsmoke Romania”, prima campanie împotriva fumatului demarată în România de o companie din industria tutunului

Costel Alexe a acuzat fosta guvernare că a permis tăierea fără autorizație a 60 de milioane de metri cubi de lemn și că a încercat să ascundă cifrele oficiale.

"PSD a încercat să ascundă faptul că sub mandatul lor s-au tăiat peste 60 de milioane de metri cubi de lemn fără autorizație și acești 60 de milioane de metri cubi sunt doar în ultimii trei ani. Probabil dacă nu ar fi existat înlocuirea guvernului și astăzi ministerul ar fi negat aceste cifre”, a mai spus ministrul Mediului.

Acesta a anunțat că va sprijini derularea ciclului III din Inventarul Forestier Național, acesta urmând a fi finanțat "așa cum trebuie”, nu subfinanțat, ministrul anunțând că acest ciclu a fost întârziat cu un an de către fosta guvernare.

Alexe a mulțumit tuturor românilor care în ultimii ani au sunat la 112 sau au făcut sesizări cu privire la posibile transporturi ilegale de material lemnos.

Acesta a precizat că, potrivit Greenpeace, s-a constatat că unu din cinci astfel de apeluri a confirmat un transport ilegal de lemne.

viewscnt
Afla mai multe despre
ministrul mediului
apelor și pădurilor
costel alexe
padure