Norofert a finalizat linia de producție de fertilizanți din SUA

Norofert a finalizat linia de producție de fertilizanți din SUA
scris 9 mai 2024

Norofert, unul dintre liderii cercetării pentru agricultura regenerativă și unul dintre cei mai mari producători de inputuri din România, listat la Bursa de Valori București pe piața AeRO, anunță finalizarea liniei de producție de fertlizanți din SUA.

Situată în Watertown, Dakota de Sud, una dintre cele mai importante zone agricole din SUA, fabrica are o capacitate de producție de 8.000 litri/zi. Activitatea se va concentra pe gama de sănătate a solului și nutriție foliară, similar cu cea din România, și vor fi utilizate bacterii produse în laboratorul din Filipeștii de Pădure.

Urmărește-ne și pe Google News
Silviana Petre-Badea, fost Managing Director JLL Romania, preia conducerea cramei SERVE de la mama sa, Mihaela Tyrel de Poix CITEȘTE ȘI Silviana Petre-Badea, fost Managing Director JLL Romania, preia conducerea cramei SERVE de la mama sa, Mihaela Tyrel de Poix

„Ne bucurăm să anunțăm finalizarea liniei de producție fertilizanți din SUA și să onorăm primele comenzi pentru fertilizanții ecologici produși de Norofert în SUA. Am realizat un pas esențial în strategia  de creștere a afacerii, produsele noastre ridicându-se la standardul tehnologic pe care piața americană îl cere. Fertilizanții și produsele pentru sănătatea solului sunt bazate pe microorganisme dezvoltate în laboratorul din România. Proiectul de accesare a pieței americane a început în 2020, iar de atunci am făcut pași importanți, precum omologarea și crearea unui portofoliu de produse cu potențial de creștere în această piață, testări în câmp certificate, participări la târguri de agricultură pentru prezentarea produselor și recent, semnarea contractului de distribuție care acoperă regiunile Dakota de Sud, Dakota de Nord și Minnesota”, a spus Vlad Popescu, președintele Consiliului de Administrație, Norofert

Piața din SUA este o piață matură, în care fermierii aplică tehnologii avansate în câmp și în care schimbările climatice au un impact redus asupra recoltelor, comparativ cu Europa de Est.

Linia de producție de fertilizanți este complet automatizată, astfel compania va avea un număr redus de angajați în primul an de activitate. Investiția în linia de producție în valoare de 250 mii de euro s-a derulat prin intermediul companiei Norofert AG, filială cu sediul în Watertown, Dakota de Sud.

Filiala Norofert AG este o companie înființată în martie 2024, în care grupul deține pachetul majoritar de 51%, iar Gary Lamb, antreprenor cu o experiență de peste 30 de ani în agribusiness-ul din Midwest, 49% din acțiuni. Colaborarea cu Lamb și lansarea liniei de producție din SUA sunt rezultatul  unui proces de negociere și due dilligence desfășurat de conducerea companiei Norofert de mai bine de un an.

Lituania va efectua teste de laborator pentru a verifica siguranța legume importate din Rusia CITEȘTE ȘI Lituania va efectua teste de laborator pentru a verifica siguranța legume importate din Rusia

Norofert este liderul cercetării pentru agricultura regenerativă și unul dintre cei mai mari producători de inputuri din România, fondat în anul 2000 de către familia Popescu. În plină dezvoltare a facilităților de producție care să susțină practici agricole sustenabile, la nivel internațional, Norofert demonstrează angajament față de obiectivul neutralității climatice și capacitatea de a inova într-un domeniu crucial pentru viitorul agriculturii și a siguranței alimentare.

Norofert a realizat anul trecut o cifră de afaceri de 40,3 milioane lei, cu 43% mai mică decât cea din 2022, rezultat influențat, în principal, de lipsa de lichiditate din piața de agribusiness. „Toate culturile au fost afectate de secetă, în timp ce prețurile de vânzare ale cerealelor au scăzut”, spune emitentul în raportarea către investitori. În același interval de raportare, cheltuielile operaționale s-au redus cu 26%, la 46 milioane lei. Dinamica a fost chiar mai bună, de 36%, la nivelul cheltuielilor cu materiile prime, acestea fiind influențate de reducerea costurilor de producție pentru gama de produse organice bazată pe microorganisme, ca urmare a punerii în funcțiune a laboratorului din Filipeștii de Pădure, investiție de 3 milioane lei.

Cu un mix de linii de afaceri, Norofert a dezvoltat în ultimii ani capacități proprii de producție atât în aria inputurilor, cât și de farming agricol, linii care vor cunoaște dezvoltare în următorii ani. Cu 65 produse în portofoliu, compania se adresează atât fermierilor din agricultura convențională, cât și din cea ecologică, cu o nișă nouă a produselor convenționale lichide, cu cerere tot mai mare.

Din 2020 compania este listată la Bursa de Valori București pe piața AeRO și din octombrie 2021 acțiunile Norofert sunt incluse în indicele BETAeRO. De-a lungul celor 4 ani de activitate în piața de capital, Norofert a atras 14 milioane de lei prin majorări de capital și 11,5 milioane de lei printr-un plasament privat de obligațiuni corporative. Obligațiunile corporative ale companiei sunt tranzacționate în piața AeRO a Bursei de Valori București sub simbolul NRF25 începând cu 5 iunie 2020.

viewscnt
Afla mai multe despre
norofert
fertilizanți