Numărul permiselor de pescuit sportiv în Deltă a crescut de aproape patru ori

Numărul permiselor de pescuit sportiv în Deltă a crescut de aproape patru ori
scris 14 apr 2020

Numărul permiselor de pescuit sportiv/recreativ eliberate anul trecut de Administrația Rezervației Biosferei Delta Dunării (ARBDD) a fost de aproape patru ori mai mare decât cel din 2018.

Din anul 2017, persoanele care vor să pescuiască sportiv în Deltă nu mai trebuie să plătească permisul de pescuit sportiv, ele având obligația de a deține permisul gratuit și de a plăti permisul de acces în Rezervație, scrie Agerpres.

Comisia Europeană critică decizia României de a interzice exporturile de produse agricole CITEȘTE ȘI Comisia Europeană critică decizia României de a interzice exporturile de produse agricole

"În 2019, au fost eliberate 185.032 permise de pescuit sportiv/recreativ. Avem în vedere elaborarea unei strategii/regulament pentru pescuitul sportiv/recreativ, inclusiv cu posibilitatea introducerii unei taxe pentru eliberarea permisului. O astfel de măsură nu poate fi aplicată mai devreme de ianuarie 2021", se menționează în adresa semnată de guvernatorul Rezervației, Ion Munteanu.

În anul 2018, potrivit datelor făcute publice de ARBDD, numărul permiselor de pescuit sportiv eliberate de instituție a fost de 48.401, de aproape patru ori mai mic decât cel emis în 2019.

viewscnt
Afla mai multe despre
pescuit
delta dunarii